ΤΟΠΙΚΑ

Καλπάζει η Ομάδα «Κένταυρος»

καλπάζει-η-ομάδα-κένταυρος-364498

Εκαναν πάλι το θαύμα τους τα μέλη της φοιτητικής ομάδας Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσθέτοντας μια ακόμη διάκριση στο ενεργητικό τους σε μεγάλη διοργάνωση της Τσεχίας, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 1η μέχρι 5 Αυγούστου στην πόλη Μοστ κοντά στην Πράγα.

Η ομάδα συμμετείχε, συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό Formula Student Czech Republic με το εκπληκτικό μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκεύασε, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις μεταξύ πενήντα ομάδων από πανεπιστήμια χωρών του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, η πολυμελής ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατετάγη στην 9η θέση στο αγώνισμα της κατανάλωσης καυσίμου, στην 12η στο αγώνισμα της αντοχής, κατέλαβε την 11η θέση στο αγώνισμα του επιχειρηματικού πλάνου και κατετάγη συνολικά στην 13η θέση.

Η ομάδα απαρτίζεται στη συντριπτική της πλειοψηφία από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, ενώ συμμετέχουν επίσης φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών και του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Λογοθέτης, τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών, υπεύθυνος του τμήματος μάρκετιγκ της ομάδας, επεσήμανε ότι η ομάδα που ξεκίνησε τη δράση της το 2009, συμμετέχει κάθε χρόνο σε διαγωνισμούς. Φέτος προκρίθηκε σε τρεις, αλλά επέλεξε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Τσεχίας. «Ο στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα σχόλια που αποκομίσαμε από τους κριτές στον διαγωνισμό, προκειμένου να κατασκευάσουμε ένα καλύτερο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο και να πάμε όλο και ψηλότερα, συμμετέχοντας σε περισσότερους διεθνείς διαγωνισμούς», επεσήμανε ο ίδιος.

Το κατασκευαστικό επίτευγμα της ομάδας, το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει όσους το αντικρίζουν, δημιουργεί πεδίο εξέλιξης και αναζήτησης νέων κατασκευαστικών δρόμων. Η παρουσίαση έγινε στη διάρκεια του καλοκαιριού στον Βόλο, και τα σχόλια που απέσπασε η ομάδα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί αποδίδουν οι κόποι ενός ολόκληρου χρόνου. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα», δήλωσε ο ίδιος, μεταφέροντας τα συναισθήματα που διακατέχουν την ομάδα.

H Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το 2009, αντλεί έμπνευση από το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, και επιστρατεύει το μεράκι και την έμπνευσή της προκειμένου να εξελίσσει διαρκώς το έργο της, με αγωνιστικά μονοθέσια που διακρίνονται για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου