ΤΟΠΙΚΑ

Βουτιές στα… πέριξ για τη συντριπτική πλειοψηφία των Βολιωτών

βουτιές-στα-πέριξ-για-τη-συντριπτική-371826

Σε ημερήσιες εκδρομές στις γύρω ακτές προς αναζήτηση δροσιάς αρκούνται περισσότεροι από 2.000 Βολιώτες, οι οποίοι μεταβαίνουν το πρωί με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ στην παραλία της επιλογής τους, για να επιστρέψουν στη βάση τους το ίδιο απόγευμα. Το συγκεκριμένο φαινόμενο γίνεται εντονότερο όσο συνεχίζεται η περίοδος της ύφεσης, λιγοστεύουν δραματικά οι οικονομικοί δείκτες και περιορίζεται ο προϋπολογισμός της κάθε οικογένειας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Λόγω καλοκαιριού υπάρχουν έξτρα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και προς τις ακτές του Πηλίου, είτε προς Παγασητικό είτε προς το Αιγαίο, για να εξυπηρετηθούν οι λουόμενοι και όσοι θέλουν να φύγουν για διακοπές.

«Η κίνηση είναι περίπου στα περσινά επίπεδα και δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτη διαφορά. Είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να πάνε διακοπές σε κάποιον τουριστικό προορισμό. Είναι περιορισμένος, πλέον, ο αριθμός των Βολιωτών που φεύγουν εκτός Μαγνησίας για να κάνουν διακοπές. Στη πλειοψηφία τους οι Βολιώτες κάνουν τα μπάνια τους εντός Μαγνησίας», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης. Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση των δρομολογίων, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι κάνουν τα μπάνια τους σε κοντινές ακτές, ενώ πολύ λίγοι φεύγουν εκτός Μαγνησίας για διακοπές.

Η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική παλαιότερα, στις εποχές πριν από την κρίση, καθώς «υπήρχε πολύς κόσμος που έφευγε μια εβδομάδα, δέκα μέρες τουλάχιστον, σε νησιά, στη Χαλκιδική ή σε άλλες περιοχές. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, υπογράμμισε ο ίδιος.

Δύσκολη χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν, αντίστοιχα, η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου, ενώ αναφέρει ότι οι Βολιώτες κινούνται πλέον στα πέριξ, διότι είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί όλοι οι τομείς, -συμπεριλαμβανομένων των διακοπών- στο ευρύτερο πλαίσιο της κρίσης.

Σκιαγραφώντας, αντίστοιχα, το προφίλ των εκδρομέων, η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδιών, επισημαίνει ότι οι περισσότεροι Βολιώτες επιλέγουν διακοπές με το μικρότερο δυνατό κόστος, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 150 και 250 ευρώ, κάνοντας έγκαιρα κρατήσεις για τις διακοπές τους, προκειμένου να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές. «Η κίνηση βρίσκεται στα περσινά επίπεδα, με αυξητική τάση, και η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει κοντινούς προορισμούς εντός Ελλάδος» τονίζει η κ. Κορωναίου, η οποία προσθέτει ότι πλέον οι ταξιδιώτες είναι συνειδητοποιημένοι και φροντίζουν να κλείσουν νωρίς τις διακοπές τους για να έχουν καλύτερη τιμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου