ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 30% στην παραγωγή αχλαδιών

αύξηση-30-στην-παραγωγή-αχλαδιών-373208

Αυξημένη σε ποσοστό 30% είναι η φετινή παραγωγή αχλαδιών, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς να καταγράφει μια ακόμη καλή χρονιά στο ενεργητικό του. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Αντώνης Λάσκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αρχίζει τις επόμενες μέρες η συγκομιδή για τα κρυστάλλια, με πολύ θετικές προοπτικές για τους καλλιεργητές. Στο μεταξύ, ετοιμάζεται αποστολή μεγάλης ποσότητας μήλων, 37 περίπου τόνοι, στο Ισραήλ, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές με τις αγορές του εξωτερικού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα αχλάδια προωθούνται στην ελληνική αγορά, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα μάρκετ, έχοντας κατακτήσει σημαντική θέση στο καθημερινό διαιτολόγιο των καταναλωτών, ενώ η φετινή χρονιά ειδικότερα, θεωρείται από τις πολύ καλές από άποψη παραγωγής και ποιότητας του προϊόντος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του Συνεταιρισμού, η παραγωγή των αχλαδιών θα είναι αυξημένη τουλάχιστον κατά 40 τόνους, προς μεγάλη ικανοποίηση των παραγωγών.

Προμετωπίδα και έμβλημα του Συνεταιρισμού είναι τα μήλα «Ζαγορίν» που ταξιδεύουν και εκτός συνόρων, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται, με στόχο να ενισχυθεί σταδιακά και ο κλάδος των εξαγωγών. «Το «Ζαγορίν» είναι το πρώτο μήλο στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα στείλουμε δύο φορτηγά στο Ισραήλ, για να διατηρήσουμε τις επαφές μας με τις αγορές του εξωτερικού και να υπάρχουν τα προϊόντα μας στα ράφια και στη διάρκεια του καλοκαιριού», όπως επεσήμανε ο κ. Λάσκος.

Η εξαγωγική δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Συνεταιρισμός είναι μεγάλη, έχει πολύ σημαντική απήχηση στην Αίγυπτο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές με τη Ρωσία, το Ντουμπάι και αλλού.

Για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου, διατηρείται ψηλά ο πήχης στην ποιότητα της καλλιέργειας, και γι’ αυτό τον λόγο η έννοια της αναδιάρθρωσης κατέχει σημαντική θέση στην καθημερινότητα των μελών του Συνεταιρισμού. «Στη Ζαγορά δεν θα υπάρχει παλιό δέντρο την επόμενη τριετία. Όλα θα είναι καινούργια, διότι με αυτό τον τρόπο και η ποιότητα βελτιώνεται και τα έξοδα μειώνονται», εξηγεί ο ίδιος.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές με την Ιταλία, καθώς ο Συνεταιρισμός προωθεί την πυκνή φύτευση και προμηθεύεται φυτώρια από τη γειτονική χώρα αλλά και την Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Κάνουμε μεγάλο αγώνα για να κρατήσουμε την υψηλή ποιότητα στα προϊόντα μας και την κορυφαία θέση στην αγορά, υιοθετώντας την ολοκληρωμένη καλλιέργεια και τους συνεχείς ελέγχους. Αναζητούμε συνεχώς νέες αγορές του εξωτερικού, έχοντας ένα προϊόν πιστοποιημένο, ΠΟΠ, και κάνουμε σταθερά και προσεκτικά βήματα, προκειμένου να διευρύνουμε τις εμπορικές μας δραστηριότητες», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λάσκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου