ΤΟΠΙΚΑ

«Δος ημίν» στη Μονάδα Αλτσχάιμερ

δος-ημίν-στη-μονάδα-αλτσχάιμερ-374671

Χέρι βοήθειας στους φιλοξενούμενους της Μονάδας Αλτσχάιμερ Βόλου τείνουν οι υπεύθυνοι του «Δος ημίν σήμερον» προσφέροντας από σήμερα 50 μερίδες φαγητό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της καθημερινής σίτισης των ασθενών. Το σύνολο των μερίδων φαγητού που προσφέρονται από το κέντρο σίτισης του Αγίου Νικολάου, αναμένεται να αυξηθούν σε 300 από σήμερα και μέχρι τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον, προκειμένου να ικανοποιηθεί κάθε αίτημα για δωρεάν φαγητό.

Η τοπική Εκκλησία είναι σε σταθερή βάση αρωγός και συμπαραστάτης του Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια, και στη διάρκεια της θερινής περιόδου τη σκυτάλη της αλληλεγγύης παραλαμβάνει το κέντρο σίτισης του Αγίου Νικολάου, μέχρις ότου τεθούν και πάλι σε λειτουργία τα σπίτια γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος από το φθινόπωρο.

Η κορυφαία φιλανθρωπική δομή της Μητρόπολης Δημητριάδος, η οποία παραμένει ανοιχτή 365 μέρες τον χρόνο χωρίς διακοπή, καλύπτει αδιάκοπα τις ανάγκες των απόρων, μοναχικών ατόμων και οικογενειών, αδιακρίτως, προσφέροντας σε καθημερινή βάση ζεστό φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.

Οι ανάγκες του καλοκαιριού πολλαπλασιάζονται διότι «είναι το μόνο κέντρο σίτισης που λειτουργεί αδιάκοπα, σε ημερήσια βάση», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου. Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει ότι αυξάνονται διαρκώς οι ανάγκες σε μια περίοδο κατά την οποία οι εισφορές αλληλεγγύης του κόσμου μειώνονται δραματικά και τα αιτήματα πολλαπλασιάζονται.

Η αύξηση των μερίδων φαγητού που προσφέρονται σε καθημερινή βάση συνεπάγεται κατακόρυφη άνοδο των αναγκών, οι οποίες καλύπτονται μέσω των προσφορών του κόσμου, όσων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν το απόθεμα της αγάπης τους, προκειμένου να μη μείνει κανείς χωρίς ένα πιάτο φαγητό σε καθημερινή βάση.

«Έχουμε ανάγκη από τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά αλλά και χρηματικές εισφορές», αναφέρει ο π. Χαρίλαος, ο οποίος απευθύνει έκκληση σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη «να ανταποκριθεί, διότι είμαστε οι μόνοι που λειτουργούμε σε ημερήσια βάση».

Κάθε προσφορά γίνεται φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη, μια ακόμη πρωτοβουλία αλληλεγγύης για όσους στερούνται τα αναγκαία, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Σε πείσμα των δυσκολιών, το «Δος ημίν» συνεχίζει το έργο του, αγκαλιάζοντας ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό αναξιοπαθούντων, χειμώνα – καλοκαίρι, χωρίς διακοπή, ανταποκρινόμενο στον ρόλο μιας φιλανθρωπικής δομής, που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου