ΤΟΠΙΚΑ

«Βούλιαξαν» οι παραλίες του Πηλίου

βούλιαξαν-οι-παραλίες-του-πηλίου-414418

Κόκκινο «χτύπησε» η επισκεψιμότητα στις παραλίες του Πηλίου καθώς πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, κινήθηκαν στα πέριξ αναζητώντας ανάσες δροσιάς, με την κατανάλωση να χαρακτηρίζεται ωστόσο συντηρητική σε σύγκριση με το πλήθος του κόσμου. Η εικόνα μέσα στην πόλη, αντίστοιχα, χαρακτηρίζεται μάλλον απογοητευτική, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, με τους επαγγελματίες αντίστοιχα να κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η κίνηση που σημειώθηκε στο ανατολικό, τουλάχιστον, Πήλιο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θύμιζε φουλ σεζόν.

Η κατανάλωση είναι μεν περιορισμένη, καθώς ορισμένοι επιλέγουν τη λύση των «εφοδίων» από το σπίτι, αλλά «είναι πάντα στην κουλτούρα του Έλληνα έστω ένα τσίπουρο, μια μπύρα ή ένας καφές – έστω και “σπαστός” στην παραλία. Οι περισσότεροι έρχονται και φεύγουν αυθημερόν, αλλά διαθέτουν κάποιο ποσό, έστω και περιορισμένο, για να φάνε ή να πιούν κάτι», όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Η άνοδος του υδραργύρου ενισχύει όπως είναι προφανές το ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραθαλάσσιες και τις τουριστικές περιοχές, σε αντίθεση με τη μάλλον υποτονική εικόνα της αργίας του Αγίου Πνεύματος, με τον κ. Μπαρούτα να εκφράζει την αισιόδοξη σκέψη ότι θα είναι θετική η συνολική εικόνα της θερινής κίνησης, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών.

Την απογοήτευσή του εκφράζει, αντίστοιχα, ο Γιάννης Γρηγορίου, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Καφετεριών, ενώ επισημαίνει ότι «μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού τα καταστήματα του Βόλου και της γύρω περιοχής που έχουν ικανοποιητική κίνηση».

Ο ίδιος σχολιάζει, παράλληλα, ότι θα περίμενε κανείς να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση λόγω του καύσωνα, αλλά οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν για τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών, οι οποίοι παρατηρούν με έκδηλη απογοήτευση την πτωτική πορεία του τζίρου. «Δεν είναι ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, ο κόσμος είναι σαφώς λιγότερος σε σύγκριση με πέρυσι και τα ποσά που δαπανούν είναι πολύ περιορισμένα», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου