ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση εθελοντών αιμοδοτών στην Μαγνησία

αύξηση-εθελοντών-αιμοδοτών-στην-μαγν-417507

Ενταγμένη στην προσπάθεια που αναπτύσσει ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η αλληλεγγύη» είναι η εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 25 Ιουνίου. Η Μονάδα Κινητής Αιμοληψίας θα βρίσκεται στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου, από 10.00 έως 13.00, ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να ενταχθεί νέο αίμα στις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών και παράλληλα να αυξηθούν οι ποσότητες αίματος που συγκεντρώνονται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου αλλά και ευρύτερα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Ιγνάτιος Γελαγώτης, επεσήμανε ότι η απήχηση της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης είναι εμφανής στην αυξημένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στη δράση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 40 φιάλες αίματος από ισάριθμους αιμοδότες, ενώ προσήλθαν, στο μεταξύ, και άλλοι ενδιαφερόμενοι στον χώρο της αιμοδοσίας, οι οποίοι, προτίθενται να ενταχθούν στην οικογένεια των εθελοντών.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται σε κάθε εξόρμηση που πραγματοποιούμε», επισημαίνει, κλείνοντας ο κ. Γελαγώτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν και στη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου