ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο κύμα καύσωνα στη Μαγνησία

το-πρώτο-κύμα-καύσωνα-στη-μαγνησία-418033

Το πρώτο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για το επόμενο δεκαήμερο, καθώς θα κάνει αισθητή την παρουσία του και στη Μαγνησία.

Η ανοδική τάση στις τιμές του υδραργύρου θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την Τετάρτη.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν γύρω στους 35 βαθμούς, με την πρόβλεψη να υπερβούν τη συγκεκριμένη ένδειξη προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο πρώην διευθυντής πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο πρώτος καύσωνας θα είναι αισθητός στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα συνεχιστεί τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας».

Η θαλασσινή αύρα θα διατηρήσει τη θερμοκρασία σε υποφερτά επίπεδα, τουλάχιστον για τον Βόλο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως σε όσες βρίσκονται στην ενδοχώρα, οι τιμές θα είναι αυξημένες.

Πάντως, ο κ. Καντερές υπογραμμίζει ότι το πρώτο κύμα υψηλών θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού έρχεται με καθυστέρηση λίγων ημερών σε σχέση με πέρυσι, το φαινόμενο είναι φυσιολογικό και δεν χρειάζεται ανησυχία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου