ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Γκιουλέκας: «Προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας»

κ-γκιουλέκας-προσπάθεια-παραχάραξη-419095

Η Ελλάδα είναι μια χώρα αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική και την εδαφική της ακεραιότητα με κάθε τρόπο, ανακτώντας παράλληλα την αξιοπιστία της που έχει τρωθεί, όπως υπογράμμισε χθες από τον Βόλο ο τέως υφυπουργός, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, δικηγόρος και δημοσιογράφος Κων. Γκιουλέκας, τονίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Ο Μακεδονικός αγώνας 1903-1908 – Η ένοπλη φάση» που πραγματοποιήθηκε στο «Παρκ» με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Βόλου και του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «Αργώ», ο τομεάρχης της Ν.Δ. για τη Βόρεια Ελλάδα μίλησε για τα εθνικά θέματα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Ο κ. Γκιουλέκας, σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν παραλληλισμοί με το παρελθόν και την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα, σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως με το θέμα των Σκοπίων σήμερα. «Τα πολεμικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα, συνεχίζονται μέχρι σήμερα, μέσα από έναν διπλωματικό πολιτικό πόλεμο, με τη μορφή των προκλήσεων από την πλευρά των Σκοπίων. Μπορεί κανείς να δει ότι κάποιοι προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία και τα εθνικά μας δίκαια και να παρουσιάσουν ως δικά τους αυτά που ανήκουν στην ιστορία των Ελλήνων», είπε.

Κατέστησε σαφές ότι «η ιστορία της Μακεδονίας, το όνομα αυτής της γης και όχι μόνο, δεν παύουν να είναι μια ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, πέραν όλων των άλλων».

Ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας, εξέφρασε την άποψη ότι «η θέση της Ελλάδος είναι δεινή, διότι έχει τρωθεί σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία της χώρας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που περνάμε, πέρα από κυβερνήσεις, θα έλεγα ότι έχουμε παραμερίσει, έχουμε βάλει στο ράφι πάρα πολλά άλλα ζητήματα που εξελίσσονται παράλληλα, όπως τα εθνικά μας ζητήματα. Δεν ασχολείται πολύ έντονα η κοινή γνώμη όπως θα έπρεπε με ό,τι συμβαίνει, με μια σειρά από προκλήσεις που ξεδιπλώνονται, πέρα από τις προκλήσεις που έρχονται από την ανατολική πλευρά».

Το βιβλίο του Κ. Γκιουλέκα προλόγισε ο τέως νομάρχης και αντιδήμαρχος, Θεόδωρος Ασπασίδης, ψηφισμένος διοικητής 2484 Περιφέρειας Ρόταρυ, ενώ όπως υπογραμμίστηκε, γίνεται δημοσιογραφική προσέγγιση του Μακεδονικού Αγώνα, μέσα από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής εκείνης. Το συγκεκριμένο βιβλίο, που είναι ένας αφιερωματικός τόμος 600 σελίδων, προσεγγίζει τον Μακεδονικό Αγώνα μέσα από το δημοσιογραφικό πρίσμα, διότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως επισημάνθηκε, να γνωρίζουμε καλά την ιστορία για να μην οδηγηθούμε ξανά στα ίδια λάθη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου