ΤΟΠΙΚΑ

Στόχευση στην τουριστική ανάπτυξη

στόχευση-στην-τουριστική-ανάπτυξη-420438

Η ανάγκη ανάπτυξης συντονισμένων ενεργειών που θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας, η σύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και η περαιτέρω προώθησή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου, με τοπικούς φορείς στο Ξενία Βόλου.

«Πρέπει να καθίσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, να διαγνώσουμε προβλήματα, όπως η δυσκολία των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα, η δυσχέρεια πώλησης προϊόντων σε ελληνικές επιχειρήσεις, από τη πλευρά των παραγωγών, για να καταλήξουμε και σε τρόπους επίλυσής τους. Θέλουμε να προχωρήσουμε και σε ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διασύνδεση του τουρισμού και τους υπόλοιπους τομείς και θα αυξήσουν το αποτύπωμα του τουρισμού στην κοινωνία μας», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη Μαγνησία, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι έχει στοιχεία που μπορούν να χαρακτηρίσουν έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό. Η περιοχή διαθέτει στοιχεία που μπορούν να αναδειχθούν, αλλά το ζητούμενο είναι η δημιουργία brand name στο εξωτερικό, κατ’ αντιστοιχία με τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που συνεπάγεται τη διασύνδεση των επιμέρους στοιχείων και την προώθησή τους. Τέλος, ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι διεθνής τουριστικός προορισμός και είναι βασική επιδίωξη «η αύξηση του συναλλάγματος και των εσόδων, τα οποία θα βοηθήσουν την τόνωση της οικονομίας».

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Κώστας Λεβέντης, υπενθύμισε την ύπαρξη «μιας άλλης Ελλάδας η οποία ταλαιπωρείται, η οποία δεν συμμερίζεται τα μεγάλα νούμερα αεροπορικών αφίξεων. Μια Ελλάδα η οποία προσπαθεί με τη μικρή ξενοδοχεία, η οποία ειδικά στην περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας, χρειάζεται συνέργεια, δράσεις ουσιαστικές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «είναι πολύ σημαντική η διαβούλευση που εξελίσσεται, για τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την τοπική οικονομία. Πρέπει να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, το πρόβλημα του αεροδρομίου, να αναδείξουμε το πρόβλημα της μη προβολής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού», όπως επεσήμανε ο ίδιος. Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι «τα μέχρι στιγμής δείγματα της τουριστικής κίνησης δεν είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες των ξενοδόχων, η κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου θα είναι καλή, αλλά δεν επαρκεί για λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και ο κλάδος του τουρισμού».

Τη δημιουργία Σχολής Τουρισμού με τη χρηματοδότηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που στόχο θα έχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού πρότεινε κατά την τοποθέτησή του στην κλειστή συνάντηση εργασίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου