ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση Βολιώτισσας

διεθνής-διάκριση-βολιώτισσας-421805

Τιμητική διάκριση απέσπασε Βολιώτισσα η οποία συμμετείχε με επιτυχία στους 32ους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης, που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου στους Δελφούς, με τη διοργανωτική επιμέλεια της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Η θεολόγος Αποστολία Ιατρίδη, η οποία δεν έχει διοριστεί ακόμη, εξέφρασε την ποιητική της ευαισθησία, συμμετέχοντας στην παραπάνω διοργάνωση, που αποτελεί σημαντικό θεσμό, με διεθνή απήχηση.

Οι αγώνες, που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, περιελάμβαναν δύο στάδια. Κατά το προκριματικό στάδιο, η επιτροπή των Αθηνών προέκρινε τις 60 από τις 400 συμμετοχές ποιημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, η πενταμελής επιτροπή των Δελφών απένειμε στην Αποστολία Ιατρίδη τιμητική διάκριση για το ποίημά της «Ηνιόχου Ικεσία».

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ταλαντούχα Βολιώτισσα επεσήμανε ότι ήταν πολύ σημαντική η διάκριση που απέσπασε στον παραπάνω διαγωνισμό, μεταξύ πολυάριθμων συμμετοχών.

«Είναι το έκτο βραβείο που παίρνω, καθώς έχω συμμετάσχει και άλλες φορές σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Έχω αποσπάσει αρκετά βραβεία και αναμένω απαντήσεις και από άλλους διαγωνισμούς στους οποίους έχω συμμετάσχει, ενώ παράλληλα έχω έτοιμη ποιητική συλλογή, την οποία επιθυμώ να εκδώσω», όπως αναφέρει η ίδια.

Η χαρισματική θεολόγος ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την ποίηση, από το 2011 όπως διευκρινίζει, αντλώντας έμπνευση από πρόσωπα του πνεύματος που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην Ελλάδα αλλά και την αρχαιοελληνική μας παράδοση, δεδομένου ότι ασχολείται και με την αρχαιολογία, η οποία εντάσσεται στον κύκλο των ενδιαφερόντων της.

Η Αποστολία Ιατρίδη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, και όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων «έχω γράψει παραμύθια και διηγήματα, και η ποίηση προέκυψε ως εκφραστική ανάγκη τα τελευταία χρόνια».

Η σημαντική διάκριση που απέσπασε τις προηγούμενες μέρες είναι «σίγουρα αναγνώριση της δουλειάς μου. Είναι μια καλή ευκαιρία, μέσω αυτής της διάκρισης, να προωθήσω το συγγραφικό μου έργο», όπως σημειώνει η ίδια.

Πολλά από τα ποιήματά της που έχουν αρχαιοελληνικά θέματα έχουν αποσπάσει ζηλευτές διακρίσεις σε μεγάλους διαγωνισμούς. «Είχα γράψει ποίημα για τα γλυπτά του Παρθενώνα και είχα πάρει το τέταρτο βραβείο, σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ» όπως επισημαίνει η ίδια, για να προσθέσει, κλείνοντας, ότι «το κεφάλαιο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ είναι οι προσωπογραφίες. Ασχολούμαι με κάποια πρόσωπα που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Έχω γράψει για τον Χατζιδάκι, τον Ελύτη, το Σεφέρη και έχω τη δυνατότητα να εμβαθύνω στην προσωπικότητα, την προσφορά και το έργο τους».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου