ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες στο Μουσείο Βόλου

περισσότεροι-από-20-000-επισκέπτες-στο-μου-423921

Ευρύτερο άνοιγμα με φόντο την εκπαίδευση και τον πολιτισμό επιχειρεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, με στόχο την γνωριμία των ντόπιων και των επισκεπτών με τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο του Βόλου, που προσέλκυσε 20.694 επισκέπτες από τις αρχές του χρόνου μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα. Η εμφανώς αυξητική τάση στην επισκεψιμότητα του Μουσείου αποδίδεται στο σύνολο των πρωτοβουλιών που υιοθετούνται από την ΕΦΑ Μαγνησίας, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μακραίωνης πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της περιοχής μας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ανθή Μπάτζιου, υπογραμμίζει ότι οι δράσεις εξωστρέφειας που αναπτύσσονται περικλείουν ένα ευρύ πεδίο, στο οποίο εντάσσονται τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά φέτος στο μουσείο, με την επιμέλεια της Φούλης Τσιαμάγκα, μουσειολόγου της ΕΦΑ Μαγνησίας, οι συναυλίες και οι βιωματικές δράσεις που προγραμματίζονται στους αρχαιολογικούς χώρους.

Στο μεταξύ, στο πλάνο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων καταγράφεται η σημερινή βιωματική δράση που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 έως τις 12:30 στον αρχαιολογικό χώρο Σέσκλου με επίκεντρο την διατροφή κατά τη νεολιθική περίοδο και απευθύνεται σε οικογένειες, ενήλικες και παιδιά. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν με τρόπο άμεσο και κατανοητό τις διατροφικές συνήθειες που υιοθετούνταν πριν από χιλιάδες χρόνια και να «περιηγηθούν» στη νεολιθική κουζίνα.

Άξια αναφοράς είναι, εξάλλου, η θεατρική παράσταση των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20:30 στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, ενώ όπως αναφέρει η κ. Μπάτζιου «το μνημείο ανοίγει για να δεχθεί μια παράσταση που αρμόζει και συνάδει με τον χώρο».

Παράλληλα, την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8:00μ.μ., διοργανώνεται συναυλία κλασικής μουσικής νέων καλλιτεχνών και τελειόφοιτων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συνεργασία με τους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου