ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

στον-βόλο-ο-πρόεδρος-του-συνδέσμου-ελλ-425816

Ζητήματα που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης θα συζητήσει με τοπικούς φορείς ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος θα βρίσκεται, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου στον Βόλο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων θα συνοδεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από ομάδα στελεχών του ΣΕΤΕ, προκειμένου να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την ευρύτερη ανάπτυξη της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Η επερχόμενη επίσκεψη στον Βόλο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας που αναπτύσσει ο ΣΕΤΕ, προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να διερευνηθούν συγχρόνως οι δρόμοι σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό και την τοπική αγροτική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων εκτός Αθηνών για τους προαναφερθέντες λόγους, και με φόντο τη γενική παραδοχή ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που ενισχύει τους οικονομικούς δείκτες και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Στο πλάνο των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει στον Βόλο ο κ. Ρέτσος, καταγράφονται εκπρόσωποι φορέων, τα θεσμικά όργανα εμπορικών συλλόγων, γυναικείοι συνεταιρισμοί, επαγγελματίες που επικεντρώνονται στον πρωτογενή τομέα, τα τοπικά προϊόντα κ.λπ.

Ουσιαστικός στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η προσέγγιση των τοπικών κοινωνιών για την καλύτερη δυνατή σύνθεση του τοπικού προϊόντος, την ανάδειξη των τοπικών προορισμών, τη σύνδεσή τους με τους παραγωγούς και τους αγρότες, προκειμένου να διερευνηθούν στη συνέχεια οι τρόποι βελτίωσης της ποιότητας του τουρισμού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου