ΤΟΠΙΚΑ

2.000 μαμάδες με ευαισθησίες στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη

2-000-μαμάδες-με-ευαισθησίες-στο-πλευρό-όσ-427380

Μια μεγάλη αγκαλιά έχουν ανοίξει τα 2.000 περίπου μέλη της πολυπληθούς, πλέον, διαδικτυακής ομάδας «Μαμάδες Νομού Μαγνησίας», εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

Η διαδικτυακή πρωτοβουλία που ξεκίνησε δειλά πριν από τέσσερα χρόνια, αποκτά διαρκώς νέους φίλους και ένθερμους συμπαραστάτες της κοινωνικής αλλά και της ευρύτερα πολιτιστικής προσφοράς, με αποδέκτες παιδιά, μητέρες αλλά και ομάδες πληθυσμού που έχουν διαβεί το κατώφλι της φτώχειας.

Η προσφορά βοήθειας γίνεται με κάθε διακριτικότητα, ενώ πρόσφατα, οι διαδικτυακές μαμάδες, με το τεράστιο απόθεμα κοινωνικής αλληλεγγύης που τις διακρίνει, προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης σε άπορη μητέρα (μια από τις δεκάδες που βοηθούν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δύο παιδιών της.

Οι ενημερωτικές δράσεις που ξεκίνησαν σε διαδικτυακό επίπεδο, έχουν διευρυνθεί σταδιακά, ενώ όπως υπογραμμίζει η Δωροθέα Πέρπερα, συνδιαχειρίστρια της συγκεκριμένης διαδικτυακής πρωτοβουλίας μαζί με τη Βιργινία Βολωτά, «προσπαθούμε να βοηθούμε μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού, προσφέροντας εθελοντικά τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε στην διάθεσήη μας, πάντα με ευαισθησία και διακριτικότητα».

Στον απολογισμό δράσης της φετινής χρονιάς καταγράφονται μεταξύ άλλων η προσφορά βιβλίων στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Τρικερίου για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης με τη συνδρομή χορηγών. Παράλληλα, μέσα από διάφορες δράσεις συγκεντρώθηκαν χρήματα για τη στήριξη της Φλόγας, του Ορφανοτροφείου, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Διαβήτη, της Κουζίνας Αλληλεγγύης και του νέου πολυχώρου αλληλεγγύης που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Αγγελικής Ιωαννίτη.

«Προσπαθούμε να βοηθούμε όσους αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν ανάγκη και παράλληλα στηρίζουμε πολιτιστικούς φορείς που προβάλλουν το βιβλίο, προκειμένου να ωφελούνται οι μητέρες και τα παιδιά τους», όπως υπογράμμισε η κ. Πέρπερα.

Η βάση της διαδικτυακής πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των μαμάδων της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα για ζητήματα που τους αφορούν, και, παράλληλα, η προσέγγιση της τοπικής κοινωνίας με διακριτικότητα και ευαισθησία. «Όπου πληροφορηθούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, σπεύδουμε επιτόπου, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιες ανάγκες υπάρχουν και να συμβάλουμε από την πλευρά μας στη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη», όπως επεσήμανε η ίδια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου