ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δρόμοι γεμάτοι μουσική

δρόμοι-γεμάτοι-μουσική-429967

Κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός που μετράει αισίως δέκα δημιουργικά χρόνια είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η οποία θα διαρκέσει από 19 έως 25 Ιουνίου, διανθίζοντας με ποικίλα ηχοχρώματα τους ρυθμούς της πόλης. Περισσότεροι από 200 μουσικοί, κυρίως μέλη τοπικών σχημάτων, θα πραγματοποιήσουν συναυλίες με ποικίλα ηχοχρώματα σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, όπως η αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η παραλία και αλλού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι συντελεστές της παραπάνω διοργάνωσης παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου σε έναν χώρο – κόσμημα, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, αναλύοντας το πνεύμα συνεργασίας που διαπνέει τους διοργανωτές.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Χρύσα Δραντάκη, παρουσίασε τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση ενός πολύ σημαντικού θεσμού, που βάζει την πόλη σε περίοπτη θέση στον πολιτιστικό χάρτη.

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Μπαρμπάκης, μέλος της ομάδας που εμπνεύστηκε και έφερε στην πόλη τη συγκεκριμένη διοργάνωση – θεσμό, έκανε λόγο για δεκάδες συμμετοχές μουσικών και σχημάτων που εκπροσωπούν διάφορα είδη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όλοι έχουν θέση στη γιορτή της μουσικής. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλους φορείς, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στη γιορτή, που θα εξακτινωθεί στους δρόμους της πόλης.

Ο Χρήστος Κασσίδης, προϊστάμενος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τόνισε από την πλευρά του ότι είναι ένας θεσμός που έχει στόχο να βγάλει τη μουσική στον δρόμο και σταδιακά να εμπλουτίζεται και να διευρύνεται με περισσότερα δρώμενα και μουσικά γεγονότα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Ανδρέας Μιμαίος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του έμψυχου δυναμικού του Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε σειρά εκδηλώσεων σε διάφορους χώρους της πόλης, μεταξύ των οποίων κατέχει εξέχουσα θέση η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να γνωρίσει ο κόσμος τα σύνολα του ωδείου και παράλληλα να απολαύσει όλο το εύρος της μουσικής που αντιπροσωπεύουν.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ανθή Μπάτζιου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή της ΕΦΑ στον συγκεκριμένο θεσμό, «προκειμένου να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια προσέθεσε ότι η συναυλία της 21ης Ιουνίου στην αυλή του Μουσείου, είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι παριστάμενοι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πήραν μια πρόγευση της μουσικής που θα απολαύσουν στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον συναυλία μαθητών του ωδείου, με σολίστ τον 19χρονο Κωνσταντίνο Δόγανλη, σπουδαστή της τάξης διπλώματος βιολιού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου