ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη ευκαιρία στη γνώση για 64χρονη

δεύτερη-ευκαιρία-στη-γνώση-για-64χρονη-462568

Η δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση τέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Δευτέρα ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου στο ξενοδοχείο «Παρκ», απονέμοντας στο πρόσωπο της Δήμητρας Καλαβριώτη, τα εύσημα σε όλες τις γυναίκες που τολμούν και κάνουν πράξη το ανεκπλήρωτο όνειρο της γνώσης.

Η 64χρονη εκπαιδευόμενη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, μητέρα και γιαγιά, παρέλαβε εμφανώς συγκινημένη το τιμητικό βραβείο που της απένειμαν οι διοργανωτές, προτρέποντας όλες τις γυναίκες που στερήθηκαν το δώρο της γνώσης σε νεαρή ηλικία, να μη διστάσουν να καθίσουν στο θρανίο.

Η επαφή με τη γνώση έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην καθημερινότητα της κ. Καλαβριώτη, η οποία δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Ο άνθρωπος, όσο ζει, πάντα κάνει όνειρα και δικαιούται να κάνει όνειρα. Η μόρφωση είναι ένα εφόδιο για τον άνθρωπο, ακόμη και για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας».

Πριν από δύο χρόνια η ίδια πήρε τη μεγάλη απόφαση να καθίσει ξανά στο θρανίο, προκειμένου να λάβει το πολυπόθητο απολυτήριο Γυμνασίου, που στερήθηκε σε δύσκολες εποχές, καθώς προείχε ο αγώνας επιβίωσης. «Είχα πάντα μέσα μου αυτό το ανεκπλήρωτο όνειρο και έφτασε η ώρα να βγάλω κι εγώ το Γυμνάσιο» δήλωσε η ίδια.

Κεντρική ομιλήτρια της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η Λίλιαν Ζέλλου, πολιτικός επιστήμων, πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος κατά την περίοδο 2010 – 2012, η οποία ανέλυσε την εξίσωση «γυναίκα – εκπαίδευση – καλύτερες συνθήκες ζωής», ενώ τόνισε τη σημασία αλλά και αναγκαιότητα της γνώσης, για όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες.

Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Λίνος Βίγκλας, τόνισε από την πλευρά του ότι «για πολλούς, το σχολείο είναι ένα ανεκπλήρωτο όνειρο και για άλλους μια μεγάλη ανάγκη για να βελτιώσουν τις εργασιακές τους συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση τους λέμε να τολμήσουν».

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε η δήλωση της Μαρίας Αγνουσιώτη, προέδρου του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, η οποία σημείωσε ότι: «Είμαστε πεπεισμένες ότι με αυτό τον τρόπο οι γυναίκες καλυτερεύουν τις συνθήκες ζωής τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους». Τη χθεσινή εκδήλωση πλαισίωσαν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και αρκετοί φίλοι της γνώσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου