ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα ελπίδας από τον κ. Ιγνάτιο

μήνυμα-ελπίδας-από-τον-κ-ιγνάτιο-497379

Πλήθος κόσμου στους ναούς και στην κατανυκτική περιφορά του Επιτάφιου – Απόψε η Αναστάσιμη λειτουργία

Πλήθος πιστών συνέρρευσε χθες στους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, προκειμένου να προσκυνήσει τον Επιτάφιο και να συμμετάσχει στην περιφορά που πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα επισημότητα και σημείο συνάντησης την παραλία του Βόλου.

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας απηύθυνε, εξάλλου, χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, συμμετέχοντας με κατάνυξη στην πρωινή ακολουθία της Αποκαθήλωσης.

Πιστοί κάθε ηλικίας, μεταξύ αυτών πολλοί νέοι, γέμισαν ασφυκτικά τον Άγιο Νικόλαο, κλίνοντας το γόνυ στην κορύφωση του θείου δράματος και στη συνέχεια προσκύνησαν τον στολισμένο, με λευκά και λιλά λουλούδια, Επιτάφιο.

Ο κ. Ιγνάτιος προέτρεψε τους πιστούς να αντιμετωπίζουν με κουράγιο τις δυσκολίες, αντλώντας δύναμη από την πίστη τους, και να μην αναζητούν την επιβράβευση δυνάμεως σε λανθασμένες κατευθύνσεις. Εμβαθύνοντας στο μήνυμα και το νόημα της θυσίας του Χριστού, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι «δεν πρέπει να μας καταβάλλει καμία δοκιμασία», αλλά να «μεταμορφώσουμε την αδυναμία σε δύναμη, το άγχος σε πίστη ελπίδας και τον προσωπικό σταυρό σε ανάσταση».

Ανάσταση στη Μητρόπολη Δημητριάδος Με αναστάσιμη λαμπρότητα και πασχαλινή μεγαλοπρέπεια θα γιορταστεί, εξάλλου, η σήμερα η Ανάσταση του Χριστού στον Βόλο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου ο οποίος θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη στην κεντρική πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Στη συνέχεια εντός του Ιερού Ναού θα τελεστούν ο Όρθρος του Πάσχα και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα ολοκληρωθεί στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Αύριο, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, και με τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, θα τελεστεί στις 10 το πρωί ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, θα διαβαστεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, ενώ στο τέλος Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος, θα προσφέρει ως ευλογία στον Ιερό Κλήρο και τον λαό, πασχαλινά αυγά. Ο Εσπερινός της Αγάπης στις υπόλοιπους ναούς της Μητροπόλεως θα τελεστεί στις 6.30 το απόγευμα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου