ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

2.000 ακίνητα προς πώληση σε Βόλο και ευρύτερη περιοχή

2-000-ακίνητα-προς-πώληση-σε-βόλο-και-ευρύτ-530342

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση, τα οποία υπολογίζονται σε 2.000 περίπου στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ αδιάθετα παραμένουν, αντίστοιχα, το 30% των περιφερειακών καταστημάτων. Η αύξηση των πωλητηρίων ευθυγραμμίζεται απολύτως με την περίοδο της ύφεσης και την προσπάθεια πολλών ιδιοκτητών ακινήτων να εξασφαλίσουν το ποσό που θα τους επιτρέψει να καλύψουν πάγιες ανάγκες και υποχρεώσεις προς το κράτος και προς τρίτους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντύπωση προκαλεί παράλληλα το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των Βολιωτών που σκέφτονται να βάλουν πωλητήριο σε ακίνητα που κατέχουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστό για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, ενώ όπως αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate, είναι λίγα τα καταστήματα που διατίθενται, αντίστοιχα, προς πώληση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Στάθης Τράκας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Κτηματομεσιτών Βόλου, τα διαθέσιμα προς πώληση ακίνητα, διαμερίσματα και μονοκατοικίες κυρίως, συμπεριλαμβανομένων οικοπέδων, βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μειωμένο, και όσοι έχουν τη δυνατότητα ή τη διάθεση να επενδύσουν σε ακίνητο, είτε για τους ίδιους είτε για τα παιδιά τους, επιλέγουν μικρά διαμερίσματα, κυρίως δυάρια και γκαρσονιέρες.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα πωλητήρια παραμένουν την τελευταία πενταετία, για μεγαλύτερα διαμερίσματα τεσσάρια ή πεντάρια, καθώς τα ποσά που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, «κυμαίνονται γύρω στις 70 με 80.000 ευρώ. Ελάχιστοι διαθέτουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ» όπως υπογραμμίζει ο ίδιος κτηματομεσίτης.

Το ενδιαφέρον για παραθαλάσσια ακίνητα είναι σταθερό από αλλοδαπούς, κατά βάση αγοραστές, κυρίως Άγγλους, οι οποίοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ζητώντας να αγοράσουν γη και ακίνητο σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Σκιαγραφώντας τη γενικότερη εικόνα που υπάρχει στο χώρο του real estate, o Τράκας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση στο δικό μας χώρο. Σήμερα το επάγγελμα του μεσίτη δεν είναι επάγγελμα για να πλουτίσει κανένας, παρά μόνο βιοποριστικό. Το real estate, τονίζει ο ίδιος, δεν κινείται όπως παλαιότερα, θα έλεγα ότι γίνονται πλέον περισσότερο αγορές ανάγκης».

Στάθης Τράκας, αντιπρόεδρος Συλλόγου Κτηματομεσιτών: «Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου