ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει ο καιρός στη Μαγνησία. Βροχές και αφρικανική σκόνη

αλλάζει-ο-καιρός-στη-μαγνησία-βροχές-κ-541867

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα στη Μαγνησία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, την έλευση αφρικανικής σκόνης και την πτώση της θερμοκρασίας.

Η μεταστροφή στην ανοιξιάτικη εικόνα των τελευταίων ημερών αναμένεται να γίνει αισθητή από σήμερα Τρίτη το απόγευμα λόγω του χαμηλού που θα επηρεάσει την περιοχή μας και θα έχει ως αποτέλεσμα τις βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν αρχικά από σήμερα το βράδυ και θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως υπογράμμισε ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση κυρίως αύριο Τετάρτη, και μεθαύριο Πέμπτη θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 14 βαθμών Κελσίου στο Βόλο. Την Παρασκευή οι δείκτες του υδράργυρου θα σημειώσουν ανοδική πορεία και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα κυμανθούν μεταξύ 17 και 18 βαθμών Κελσίου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα.

Την Παρασκευή, εξάλλου, ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, με λίγες συννεφιές και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, όπως και το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές συννεφιές.

Σε ό,τι αφορά στο φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, ο κ. Τακούδης εξηγεί ότι οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Αφρική, ενώ επεσήμανε παράλληλα ότι δεν θα είναι τόσο έντονο για τη Μαγνησία, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου