ΤΟΠΙΚΑ

Πληρότητες 70% ενόψει τριημέρου στα καταλύματα της Μαγνησίας

πληρότητες-70-ενόψει-τριημέρου-στα-κατα-556769

Στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Μαγνησία, με τις κρατήσεις να κυμαίνονται μέχρι στιγμής σε ποσοστό 70%, κατά μέσο όρο ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, ενώ θετικός είναι παράλληλα ο απολογισμός από την πρόσφατη συμμετοχή της περιοχής μας στη διεθνή έκθεση της Σόφιας. Σύμφωνα με το δεδομένα που προέκυψαν από τη διεθνή τουριστική έκθεση, που διήρκεσε τέσσερις μέρες και ολοκληρώθηκε προχθές, εκατόν είκοσι τουριστικοί πράκτορες θα αναλάβουν την πώληση τουριστικών πακέτων για τη Μαγνησία ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αρκετοί επισκέπτες αναμένονται στη Μαγνησία ενόψει του εορταστικού τριημέρου, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η ζήτηση θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, οδεύοντας προς το τέλος της εβδομάδας.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο η πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 70% κατά μέσο όρο στα τουριστικά καταλύματα του Βόλου, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας ενόψει Αποκριάς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές υπολογίζεται ότι αγγίζει κατά μέσο όρο το 50% σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

Σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες μέρες, καθώς οι κρατήσεις που ξεκίνησαν πριν από δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες, συνεχίζονται, και κατά συνέπεια αναμένεται να αυξηθούν με τη βοήθεια των καλών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν.

Όπως αναφέρει παράλληλα ο κ. Ζαφείρης, οι καλές καιρικές συνθήκες λειτουργούν κατά κανόνα θετικά αλλά και ενθαρρυντικά σε σχέση με τις κρατήσεις, και κατά συνέπεια εκτιμάται ότι ανάλογη εικόνα θα υπάρξει στη Μαγνησία, στο τέλος της εβδομάδας.

Τοπικές γεύσεις στη Σόφια

Θετικά είναι, στο μεταξύ, τα μηνύματα για τη Μαγνησία που καταγράφηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης της Σόφιας, η οποία ολοκληρώθηκε προχθές με επιτυχία. Η παρουσίαση της περιοχής μας συνοδεύτηκε από οπτικό, έντυπο υλικό αλλά και τοπικές γεύσεις, που ενθουσίασαν τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους αλλά και επισκέπτες.

Η δυναμική παρουσίαση της Μαγνησίας ήταν καρπός συνεργασίας μεταξύ των δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ενώ οι τοπικές γεύσεις που ενθουσίασαν τους πάντες, ήταν προσφορά των επαγγελματιών της Νέας Αγχιάλου.

Δίνοντας το στίγμα της ένθερμης τουριστικής ανταπόκρισης που εκδηλώθηκε από τη Βουλγαρία, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας επεσήμανε ότι είναι πολύ ικανοποιητική η εικόνα. Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης προσέθεσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες που παρέστησαν στην εκδήλωση παρουσίασης της Μαγνησίας στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας, συμμετείχαν στο ταξίδι γνωριμίας που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στη Μαγνησία και ζήτησαν με έκδηλο ενδιαφέρον, περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου