ΤΟΠΙΚΑ

Κι όμως είναι άνοιξη…

κι-όμως-είναι-άνοιξη-610789

Χαμηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται η θερμοκρασία αλλά οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βελτίωση του καιρού, ο οποίος αποκτά ανοιξιάτικες προδιαγραφές τις προσεχείς μέρες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες οφείλονται στη θέση αντικυκλώνων που βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη και μεταφέρουν ψυχρές αέριες μάζες όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και στα Βαλκάνια γενικότερα.

Οι διακυμάνσεις στη διάθεση του καιρού θα συνεχιστούν και σήμερα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Σταθμό «Αλέξανδρος Τακούδης», οπότε αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί στις 12 βαθμούς Κελσίου και να σημειωθεί πιθανή χιονόπτωση σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων στις ορεινές περιοχές και στο Πήλιο. Από αύριο, Παρασκευή, οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, και η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, τόσο μέσα στην πόλη του Βόλου όσο και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας.

Η ουσιαστική μεταστροφή του καιρού και το ανοιξιάτικο σκηνικό αναμένονται από την 21η Μαρτίου, που σηματοδοτεί ουσιαστικά τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη.

Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα θα είναι καλός, κυρίως από τη Δευτέρα, οπότε οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και θα διαφοροποιηθούν τελείως τα ασταθή δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Η λαϊκή ρήση «Μάρτης γδάρτης» δεν επιβεβαιώνεται, όπως υπογραμμίζει, άλλωστε ο κ. Θεοφάνης Τακούδης, μαθηματικός – μετεωρολόγος, ο οποίος επισημαίνει ότι «δεν είχαμε επεισόδια χιονοπτώσεων, δεν είχαμε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, απλά υπάρχει μια παράταση χαμηλών θερμοκρασιών». Ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» σημειώνει παράλληλα ότι μέχρι στιγμής, στην πόλη του Βόλου και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα που γειτνιάζουν με τη θάλασσα, οι τιμές είναι γύρω στους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ ψηλότερα, στις ορεινές περιοχές όπως Πορταριά, Μακρινίτσα, και Ανάβρα, αγγίζουν τους 4 βαθμούς Κελσίου περίπου, οπότε θεωρούνται χαμηλές για τη συγκεκριμένη εποχή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου