ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τις κρατήσεις από το εξωτερικό

ανησυχία-για-τις-κρατήσεις-από-το-εξωτ-612128

Τα προβλήματα του οδικού δικτύου κυριάρχησαν στις συναντήσεις ξενοδόχων σε Ζαγορά και Τσαγκαράδα

Η αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου στην περιοχή του ανατολικού Πηλίου και εντονότερης προβολής, προκειμένου να ενισχυθεί ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών, υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως στις συναντήσεις των ξενοδόχων που πραγματοποιήθηκαν προχθές. Η γενικότερη ανησυχία που είναι διάχυτη στον κλάδο απορρέει από την «υστέρηση των κρατήσεων από το εξωτερικό» όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των τοπικών συναντήσεων που επιδιώκει το Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, με τα μέλη της Ενωσης σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις στη Ζαγορά και την Τσαγκαράδα. Το ζήτημα της προσβασιμότητας κυριάρχησε ιδιαιτέρως στις δύο παραπάνω συναντήσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται συνάντηση των ξενοδόχων της περιοχής μας, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τους ξενοδόχους στο σύνολό τους είναι η τουριστική προβολή και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το εξωτερικό, δεδομένου ότι η υπάρχουσα εικόνα δεν είναι ικανοποιητική. «Πρέπει να υπάρξει ηρεμία σε κυβερνητικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουν οι τουρίστες να κάνουν κρατήσεις, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει υστέρηση των κρατήσεων» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της περιοχής μας, Γιώργος Ζαφείρης.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι η εικόνα δεν είναι καλή στο σύνολό της, ενώ οι ικανοποιητικές πληρότητες των Χριστουγέννων και της Κυριακής της αποκριάς δεν λύνουν το πρόβλημα. «Η εικόνα στο ανατολικό και το νότιο Πήλιο δεν είναι ικανοποιητική, καθώς τα μεγαλύτερα ποσοστά αφίξεων τουριστών, σημειώνονται στο Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα» επισημαίνει ο ίδιος.

Το πρόβλημα εστιάζεται σε όλες, γενικώς, τις χώρες του εξωτερικού, ενώ όπως εκτιμάται, οι προδιαγραφές είναι θετικές για όσους επιζητούν τον οδικό τουρισμό και προέρχονται από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία.

Στο μεταξύ, οι παραπάνω συναντήσεις θα συνεχιστούν σε Πορταριά και Μακρινίτσα, στην Αγχίαλο, το Βόλο, τα Καλά Νερά και την Αργαλαστή, με στόχο τη γενικότερη ενημέρωση για ξενοδοχειακά θέματα, ταυτόχρονα δε, την καταγραφή τοπικών θεμάτων που απασχολούν τους ξενοδόχους.

Αναφερόμενος στη γενικότερη φιλοσοφία των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, ο κ. Ζαφείρης σημειώνει ότι «πραγματοποιούμε τις συγκεκριμένες συναντήσεις προκειμένου να καταγράψουμε προβλήματα, ιδέες και προτάσεις από τα μέλη, ώστε να αποτυπώσουμε συνολικά την εικόνα της περιοχής μας και να καλέσουμε τους ξενοδόχους να πλαισιώσουν την Ενωση. Θεωρούμε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος βοήθειας που μπορούμε να έχουμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου