ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σχολικό τετράδιο αναμνήσεων…

σχολικό-τετράδιο-αναμνήσεων-612914

Πρωτότυπο το φετινό ημερολόγιο του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων

Μπλε σπιράλ τετράδιο γεμάτο από νοσταλγικές σχολικές μνήμες είναι το ημερολόγιο του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου για το 2015.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του ημερολογίου, ανακαλύπτει κανείς πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις και εν γένει δραστηριότητες των παλιών συμμαθητριών, μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων, οι οποίες δεν διστάζουν να φορέσουν και πάλι τη μπλε σχολική ποδιά με το λευκό γιακαδάκι και το κεντημένο σήμα του σχολείου, ανακαλώντας μνήμες από τη σχολική τους ζωή.

Κάθε σελίδα του ημερολογίου κοσμείται από τις εμπνευσμένες έμμετρες σκέψεις της Ελευθερίας Βαλασσά-Ραχιωτάκη, απόφοιτης του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου, η οποία είναι εκπαιδευτικός καθώς και χαρούμενα στιγμιότυπα.

Φωτογραφίες από θεατρικές παραστάσεις, αποκριάτικα δρώμενα, την περσινή καλοκαιρινή εκδήλωση στην αυλή του Θηλέων, κοπές πίτας, εξορμήσεις των μελών του Συνδέσμου στο Μουσείο Λαλαούνη στην Αθήνα, την Εδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τις Κάννες, το Μπάνσκο, τη Ρωσία, το Οχυρό Ρούπελ, την Αθήνα, αποτυπώνουν με έντονα χρώματα, τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Κάθε σελίδα και κάθε φωτογραφία, συνθέτει μια διαφορετική πτυχή των δράσεων των αποφοίτων Θηλέων, οι οποίες διατηρούν τη νεανική τους ζωντάνια και σε κάθε συνάντηση που πραγματοποιούν, δεν παραλείπουν να θυμηθούν τα παλιά.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Ελευθερία Βαλασσά-Ραχιωτάκη σε κάποια από τις σελίδες του ημερολογίου: «Σαν το παλιό το σινεμά, σ’ οθόνη νοσταλγίας, γλυκές χαρούμενες στιγμές, μπροστά σας θα περάσουν, και στην ψυχή σας θε να βρουν, λιμάνι για να αράξουν».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου