ΤΟΠΙΚΑ

1.266 ξένοι τουρίστες στο Βόλο

1-266-ξένοι-τουρίστες-στο-βόλο-618920

Ξένοι τουρίστες από διάφορες χώρες οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Neoromantica

Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε χθες το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica, μεταφέροντας 1.266 ξένους τουρίστες στην περιοχή μας. Το κρουαζιερόπλοιο που παρέμεινε μέχρι τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου, προέρχονταν από το Ναύπλιο, με κατεύθυνση προς το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλήρωμα αποτελούνταν από 609 άτομα, ενώ μεταξύ των ξένων επιβατών περιλαμβάνονταν 729 Γάλλοι, 219 Γερμανοί, 164 Ιταλοί, 44 Σουηδοί, 2 Μεξικανοί, 5 Πορτογάλοι, 14 Αυστριακοί, 11 Βέλγοι, αλλά και τουρίστες προερχόμενοι από πιο μακρινές περιοχές του πλανήτη, όπως Κίνα, Σενεγάλη, Τυνησία και αλλού.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στην περιοχή μας, οι μισοί, περίπου, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου οδηγήθηκαν με πούλμαν στα Μετέωρα. Οι υπόλοιποι παρέμειναν στη Μαγνησία, ενώ παράλληλα προωθήθηκαν και προς τη Μακρινίτσα με πούλμαν.

Αρκετοί από τους επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο κινήθηκαν ελεύθερα, κυρίως στο κέντρο της πόλης, με τη βοήθεια μικρού λεωφορείου, που τους μετέφερε από το κρουαζιερόπλοιο στο άγαλμα της Αργούς, έξω από το λιμάνι, προκειμένου να κινηθούν στο εμπορικό κέντρο.

Παράλληλα, πολλοί από τους ξένους τουρίστες κινήθηκαν προς το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, όπου ξεναγήθηκαν, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν έρθει στο φως.

Στο μεταξύ, στελέχη του Info Center του Δήμου Βόλου, παρευρίσκονται πάντα στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου, εφοδιάζοντας τους ξένους τουρίστες με έντυπο πληροφοριακό υλικό και χάρτες, δίνοντάς τους παράλληλα τις αντίστοιχες πληροφορίες, προκειμένου να κινηθούν ευκολότερα στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Βόλος έχει πλέον ενταχθεί μεταξύ των σταθερών ενδιάμεσων προορισμών των κρουαζιερόπλοιων και στη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας, τους επαγγελματίες, τα καταστήματα εστίασης, αλλά και την τοπική αγορά. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία πρέπει να διευρυνθεί αλλά και να υποστηριχθεί, προκειμένου να υλοποιείται σε σταθερή βάση. Αλλωστε, ο τουρισμός κρουαζιέρας συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον δημοφιλών εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κατά συνέπεια, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή μας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου