ΤΟΠΙΚΑ

Θαλπωρή στους ηλικιωμένους

θαλπωρή-στους-ηλικιωμένους-624627

Εκκληση του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων στην τοπική κοινωνία για βοήθεια

Καρπός κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το «Σουρλίγκειο» Γηροκομείο Καναλίων, το οποίο στηρίζεται στις εισφορές καρδιάς, δεκάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών ανά τη Μαγνησία, οι οποίοι προσφέρουν γενναιόδωρα το υστέρημά τους, για να μακροημερεύσει ένα έργο πνοής. Οι προσφορές αγάπης είναι αναγκαίες και τη δεδομένη χρονική στιγμή, προκειμένου οι ηλικιωμένοι να μην στερηθούν τη θέρμανση.

Ανοιχτή αγκαλιά για τους 24 ηλικιωμένους, που φιλοξενεί, αποτελεί το «Σουρλίγκειο γηροκομείο Καναλίων», το οποίο συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και είναι καρπός των άοκνων προσπαθειών που καταβάλλει ο Θανάσης Γκαβαρδίνας, «ψυχή» του Ιδρύματος. Ο «Ιεραπόστολος των Καναλίων» φροντίζει με την ίδια πάντα ζέση το Γηροκομείο, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην τοπική κοινωνία να συνδράμουν, όσοι επιθυμούν, την προσπάθεια κάλυψης των αναγκών θέρμανσης για τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους.

Οπως υπογραμμίζει ο κ. Γκαβαρδίνας «η φιλανθρωπία και η ευσπλαχνία των ανθρώπων οι οποίοι βοηθούν τα Ιδρύματα που στεγάζουν την Τρίτη ηλικία, έφτασε και στο «Σουρλίγκειο» Γηροκομείο Καναλίων. Οι υπεύθυνοι και το προσωπικό περιμένουν τη βοήθειά τους και χαίρονται όταν τη λαμβάνουν. Ο Θεός αμείβει με χαρά και ικανοποίηση αυτούς που δίνουν έλεος και αυξάνει τα αγαθά τους. Οι υπεύθυνοι και το προσωπικό αναμένουν την ευεργεσία τους».

Το ίδρυμα συντηρείται από την αγάπη του κόσμου και την πολύπλευρη συνδρομή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Μητρόπολης Δημητριάδος. «Μας βοηθάει πολύ ο κόσμος και είμαστε ευγνώμονες» υπογραμμίζει ο διευθυντής του Γηροκομείου.

Το Γηροκομείο των Καναλίων αποτελεί φιλόξενη αγκαλιά και για τους άπορους γέροντες οι οποίοι δεν έχουν κανένα συγγενή, αλλά και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα αναγκαία. Δεκάδες άποροι κάτοικοι της περιοχής μας, εξασφαλίζουν από το ίδιο Ιδρυμα ένα ζεστό πιάτο φαγητό, σε καθημερινή βάση, κάθε φορά που το ζητούν.

Το έμψυχο δυναμικό του Ιδρύματος υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά τη μεγάλη σημασία που έχει κάθε προσφορά αγάπης, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας, στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι 2428074042.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου