ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα λόγω…Τσικνοπέμπτης ~ Οι Βολιώτες γλεντούν την κρίση

σε-ετοιμότητα-λόγωτσικνοπέμπτης-οι-673006

Ικανοποιητικές κρατήσεις στα καταστήματα εστίασης της περιοχής μας λόγω της ημέρας

Πυρετώδεις προετοιμασίες επικρατούν στις ταβέρνες, τα ψητοπωλεία και τα εστιατόρια της περιοχής μας, προκειμένου να υποδεχτούν σήμερα τους πολυάριθμους Βολιώτες, οι οποίοι θα σπεύσουν να τηρήσουν το πιο γευστικό έθιμο, την Τσικνοπέμπτη. Το αδιαχώρητο αναμένεται να δημιουργηθεί για μια ακόμη φορά στα καταστήματα εστίασης απ’ άκρη ως άκρη της περιοχής μας, όπως δείχνουν, άλλωστε, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις.

Οι ένθερμοι φίλοι των παραδοσιακών γεύσεων είναι αδύνατο να αντισταθούν στις γαργαλιστικές μυρωδιές των ψητών, που διαχέονται στην ατμόσφαιρα, δίνοντας το στίγμα της Τσικνοπέμπτης. Σε πείσμα της κρίσης, οικογένειες αλλά και φιλικές παρέες σπεύδουν να γευτούν το παραδοσιακό ψητό στη σούβλα ή στα κάρβουνα, όλα τα πικάντικα εδέσματα που γεμίζουν το τραπέζι και τέρπουν τον ουρανίσκο.

Η εικόνα που κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μέσω του συγκεκριμένου ρεπορτάζ είναι ιδιαίτερα θετική, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την κινητικότητα που διαφαίνεται, από την πλευρά των καλοφαγάδων.

«Είμαι ικανοποιημένος από τις κρατήσεις», δηλώνει ο Ευάγγελος Καραβασάνης, συνιδιοκτήτης τοπικού μεζεδοπωλείου, για να προσθέσει ότι «η κίνηση παραμένει σταθερή, διότι ο κόσμος θέλει να γλεντήσει αυτή τη μέρα, παρά την κρίση, και να απολαύσει παραδοσιακά εδέσματα, όπως πανσέτες, λουκάνικα ή παϊδάκια».

Οι κρατήσεις ξεκίνησαν μια εβδομάδα πριν και ήδη βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Οι προετοιμασίες στις κουζίνες των εστιατορίων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη σημερινή μέρα.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη να γλεντήσει αυτή τη μέρα και την περιμένει με αδημονία. Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, η διάθεση για γλέντι παραμένει η ίδια», υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Βλαχάβας, ιδιοκτήτης καφέ – εστιατορίου. Ο ίδιος τονίζει παράλληλα ότι «είμαστε κομπλέ από κόσμο και μια μέρα πριν, ήμασταν ήδη γεμάτοι». Οι ηλικίες των θαμώνων ποικίλλουν, ενώ το ζητούμενο για όλους είναι το ίδιο, καλό φαγητό, καλό κρασί και πολύ κέφι.

Το μενού των εστιατορίων προσαρμόζεται ανάλογα, σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας, διότι όλοι ζητούν ψητά. «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη και όλοι μας ρωτούν αν θα υπάρχουν σούβλες και τα παραδοσιακά ψητά» τονίζει από την πλευρά της η Ελενα Τασσιοπούλου, ιδιοκτήτρια μουσικού εστιατορίου.

Το σημείο που υπογραμμίζει η ίδια, είναι ότι η σφοδρή χιονόπτωση της πρωτοχρονιάς δεν επέτρεψε στον κόσμο να βγει έξω και γι’ αυτό το λόγο η Τσικνοπέμπτη είναι μια ευκαιρία για ξεφάντωμα. Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι το έθιμο διατηρείται ζωντανό στο πέρασμα του χρόνου, ενώ όπως σημειώνει η κ. Τασσιοπούλου «διαπιστώνουμε ότι μετά τις εκλογές ο κόσμος έχει αρχίσει να ξεθαρρεύει. Δεν είναι τόσο κουμπωμένος όπως πριν και θέλει να γλεντήσει».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου