ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο αντίο στο Δαμιανό Σαλτίκη

τελευταίο-αντίο-στο-δαμιανό-σαλτίκη-678097

Πλήθος κόσμου γέμισε χθες το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και αποχαιρέτησε τον άνθρωπο του πολιτισμού

Το τελευταίο αντίο απηύθυναν χθες το πρωί εκατοντάδες Βολιώτες στον ακούραστο και πάντα χαμογελαστό εργάτη του πολιτισμού, που έφυγε αθόρυβα για το μεγάλο ταξίδι, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη.

Βουβά, δακρυσμένα πρόσωπα, στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, αποχαιρέτησαν με συγκίνηση το Δαμιανό Σαλτίκη, ο οποίος διακρίθηκε για την ευγένεια, την καλοσύνη, την προσφορά του στην πόλη και τον πολιτισμό.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και ένας από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους της πόλης, διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου, έφορος της Φιλαρμονικής, προσφέροντας παράλληλα σημαντικό έργο στη Συμφωνική, αλλά και σε άλλους οργανισμούς του Δήμου Βόλου.

Με παλλόμενη από τη συγκίνηση φωνή, αποχαιρέτησε τον επιστήθιο φίλο του ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πατελοδήμος, μιλώντας από καρδιάς για τον εξαίρετο γιατρό, το φίλο, τον άνθρωπο της προσφοράς, ενώ τον χαρακτήρισε «πολύ γλυκό άνθρωπο», «γεμάτο καλοσύνη».

Με ανάλογα συναισθήματα μίλησε ο Απόστολος Παπαθανασίου, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών, τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη, ως άριστος ιατρός. Παράλληλα αναφέρθηκε στα ψυχικά του χαρίσματα και τον χαρακτήρισε «ανεπανάληπτο σύζυγο, πατέρα και παππού».

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το αντίο που απεύθυνε ο εγγονός του, επισημαίνοντας ότι «ήταν και θα είναι η δύναμη μέσα στην ψυχή μου. Μας παρακολουθεί από τον κόσμο των αγγέλων».

Σημαντική προσφορά

Πλήθος κόσμου, παλιοί συνεργάτες, αποχαιρέτησαν χθες τον ιδιαίτερα αγαπητό Δαμιανό (Δάμη) Σαλτίκη, μιλώντας με συγκίνηση για το ήθος και τη γλυκύτητα που τον διέκρινε ως άνθρωπο. Πλήθος κόσμου έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, που μοιράστηκε με περισσή αξιοπρέπεια τις δύσκολες στιγμές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τ. Δήμαρχος Βόλου, Κυριάκος Μήτρου, επεσήμανε ότι «ήταν εργάτης στην αυτοδιοίκηση, άνθρωπος του πολιτισμού, άνθρωπος του ήθους, της αξιοπρέπειας, της αγάπης και ανιδιοτέλειας προς το συνάνθρωπό του. Θα τον θυμόμαστε, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν τέτοια άτομα στην αυτοδιοίκηση».

Ο Δημήτρης Κουτσός, συνεργάτης επί πολλά χρόνια στο Κέντρο Μουσικού Θεάτρου, τόνισε από την πλευρά του ότι «είχαμε όχι απλά μια άριστη συνεργασία, αλλά κυρίως ανθρώπινη. Είναι γνωστή η προσφορά του στην πόλη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερα στα ανθρωπιστικά και στα πολιτιστικά, ήταν πάρα πολύ μεγάλη η προσφορά του. Οι πραγματικοί άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τον πολιτισμό δεν τον ξέχασαν ποτέ και ούτε πρόκειται να τον ξεχάσουν».

Με ανάλογο τρόπο σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος ο Γιάννης Τσιώλης, τ. πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, κάνοντας λόγο για έναν «προσηνή, γλυκό άνθρωπο, που διακρίνονταν για το ήθος και την ευγένειά του».

Το τελευταίο αντίο απηύθυνε στον επιστήθιο φίλο του ο Γιώργος Καρυδάκης, επί σειρά ετών μαέστρος της Φιλαρμονικής. Το «παρών» έδωσε επίσης ο νυν μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης, ο οποίος τόνισε ότι «ήταν πάντα δίπλα μας, μας βοηθούσε, ήταν Κύριος με Κ κεφαλαίο, πραγματικός άνθρωπος και ήρθαμε εδώ να τον τιμήσουμε».

Η Φιλαρμονική, που τόσο αγάπησε ο Δαμιανός Σαλτίκης, τον αποχαιρέτησε με ένα πένθιμο εμβατήριο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

(Φωτό: Γιώργος Μπόλτσης)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου