ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρση στη ζήτηση αντιγριπικών στο Κοινωνικό Φαρμακείο

εξαρση-στη-ζήτηση-αντιγριπικών-στο-κο-681420

Ραγδαία αύξηση των αιτημάτων αλλά και των δικαιούχων που ξεπερνούν τους 200

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται στη ζήτηση αντιγριπικών φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 200 συμπολίτες, οι οποίοι είναι άποροι και ανασφάλιστοι.

Η έξαρση των ιώσεων και της γρίπης στρέφουν ολοένα και περισσότερους ανασφάλιστους συμπολίτες στη συγκεκριμένη εθελοντική δομή, προκειμένου να εφοδιαστούν τα αναγκαία, για την πάθησή τους, φάρμακα, τα οποία αδυνατούν να προμηθευτούν από το φαρμακείο, για ευνόητους λόγους.

Το παραπάνω φαινόμενο παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικογενειάρχες, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι, γενικότερα, της περιοχής μας.

Την ίδια στιγμή, οι ιθύνοντες του κοινωνικού φαρμακείου και του ιατρείου αλληλεγγύης, διερευνούν τις προοπτικές συντονισμένης δράσης, προκειμένου να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι δύο δομές. Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί, σημειωτέον, στη συνάντηση των μελών των Δ.Σ. του Φαρμακευτικού και του Ιατρικού Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Στο μεταξύ, οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, και η μεγάλη ζήτηση φαρμάκων, καθιστά επιβεβλημένη τη συνδρομή του κόσμου, προκειμένου να ενισχυθούν τα αποθέματα του κοινωνικού φαρμακείου και να αποφευχθούν τυχόν ελλείψεις στο μέλλον.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Ματσιόλης, υπογραμμίζει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί οι προσφορές φαρμάκων από τον κόσμο και για μια ακόμη φορά ζητούμε τη συνδρομή των συμπολιτών μας, προκειμένου να ενισχυθούν τα αποθέματα του κοινωνικού φαρμακείου».

Ανθρωποι που πάσχουν από υπέρταση, αγγειακά και καρδιολογικά προβλήματα, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενήλικες, ακόμη και παιδιά που έχουν ανάγκη από παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά φάρμακα, αλλά και σιρόπι για το βήχα, απευθύνονται στο κοινωνικό φαρμακείο.

Κατά συνέπεια οι ανάγκες για φάρμακα που προορίζονται για καρδιολογικές παθήσεις, για την αντιμετώπιση της γρίπης και των εποχιακών ιώσεων, καθώς επίσης και τα φάρμακα που προορίζονται για παιδιά, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των φαρμάκων που έχουν μεγάλη ζήτηση τη δεδομένη χρονική περίοδο και γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαία η συνδρομή των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, προκειμένου να ενισχυθούν τα αποθέματα του κοινωνικού φαρμακείου.

Η ροή προσέλευσης του κόσμου και των δεκάδων αιτημάτων που διατυπώνονται είναι αυξητική, ενώ όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Ματσιόλης «όλο και περισσότερα άτομα ζητούν τη συνδρομή του κοινωνικού φαρμακείου, διότι αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαία η ενίσχυση των αποθεμάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου