ΤΟΠΙΚΑ

Δάσκαλος με πολύπλευρη προσφορά

δάσκαλος-με-πολύπλευρη-προσφορά-692702

Η ανώτατη διάκριση της Μητρόπολης Δημητριάδος απονεμήθηκε στον Αρχοντή Παντελόπουλο

Απόδοση τιμής στο έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά ενός πολύ αξιόλογου εκπαιδευτικού ήταν η πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Η φετινή εορτή ήταν αφιερωμένη στον παλαίμαχο δάσκαλο, τ. Εκκλησιαστικό Σύμβουλο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και τ. πρόεδρο της Χορωδίας Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας κ. Αρχοντή Παντελόπουλο, στον οποίο

απονεμήθηκε η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του τιμώμενου, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι «στο πρόσωπο του κ. Παντελόπουλου τιμούμε όλους τους δάσκαλους και εκπαιδευτικούς και αξίζει τον έπαινο της Μητροπόλεώς μας». Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος τον χαρακτήρισε «δάσκαλο, άνθρωπο της Εκκλησίας, του πολιτισμού, άνθρωπο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και συγγραφέα πολλών άρθρων».

Ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης τιμής ήταν ο Κώστας Λιάπης, δάσκαλος, λαογράφος, συγγραφέας και ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Στη συνέχεια, οι παλαιοί μαθητές του τιμωμένου Εύη Αναγνώστου και Φένια Κωστούλα, Φιλόλογοι και Αντώνιος Καπάλας, Οδοντίατρος, κατέθεσαν τις αναμνήσεις τους από το δάσκαλό τους.

Ο κ. Λιάπης χαρακτήρισε τον τιμώμενο «άνθρωπο με Α κεφαλαίο, υπόδειγμα ανθρώπου, με καλοσύνη, ανεξικακία, που υλοποίησε έργα κοινωνικής ευποιίας, με συναισθήματα αλληλεγγύης και διάθεση συμπαράστασης, ιδιαίτερα σε όσους έχουν ανάγκη».

Ο π. Επιφάνειος σημείωσε από την πλευρά του ότι «υπήρξε ο δάσκαλος με πνεύμα και φόβο Θεού και παράλληλα μια Εκκλησιαστική προσωπικότητα, πέραν της εκπαιδευτικής του ιδιότητας. Διατέλεσε επί σειρά πολλών ετών Εκκλησιαστικός Σύμβουλος στο Μητροπολιτικό ναό, επιδεικνύοντας ζηλευτή αφοσίωση στο έργο της Εκκλησίας με εντιμότητα, ευπρέπεια, σοβαρότητα, αφήνοντας πραγματικά μεγάλη ιστορία πίσω του».

Ο κ. Παντελόπουλος, δέχτηκε με εμφανή συγκίνηση την έκφραση τιμής στο πρόσωπό του, τονίζοντας με τη σεμνότητα που τον διακρίνει: «Πιστεύω ότι στη διάρκεια της θητείας μου ως δάσκαλος άλλα και κατόπιν, με τις Εκκλησιαστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που ανέπτυξα, έκανα απλώς το καθήκον μου και ήταν αυτό που με ευχαριστούσε». Ο τιμώμενος εκπαιδευτικός επεσήμανε παράλληλα ότι «στη δική μου θέση είναι πάρα πολλοί συνάδελφοι, αλλά δεν παύει να είναι μια ικανοποίηση η έκφραση τιμής, γιατί κάθε αναγνώριση του έργου του καθενός, νομίζω ότι μετράει ως η καλύτερη αμοιβή. Γι’ αυτό και είμαι χαρούμενος».

Μετά από 34 χρόνια ευδόκιμης θητείας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Παντελόπουλος συνταξιοδοτήθηκε το 1991 αφήνοντας λαμπρή παρακαταθήκη ως εκπαιδευτικός. Οπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος «νιώθω μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας την πρόοδο των μαθητών μου και χαίρομαι διότι συναντώ μαθητές μου που αναγνωρίζουν αυτό το οποίο τους προσέφερα και είναι μια ικανοποίηση για μένα, που με χαροποιεί ιδιαίτερα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου