ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε ασφυκτικά η Ανάληψη

γέμισε-ασφυκτικά-η-ανάληψη-696524

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Μαλεβής

Κορυφαίο γεγονός αποτελεί για την περιοχή μας η έλευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Μαλεβής, την οποία υποδέχτηκε χθες πλήθος πιστών, δημιουργώντας το αδιαχώρητο εντός και εκτός του ιερού ναού της Αναλήψεως.

Τη θαυματουργή εικόνα, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, υποδέχτηκαν με τις δέουσες τιμές, κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στη συνέχεια, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρος και κατόπιν εψάλη η Ιερά Παράκληση στην Παναγία Μαλεβή. Το πλήθος των πιστών παρέμεινε μέχρι αργά στο ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν ευλαβικά την θαυματουργή εικόνα, που θα παραμείνει στην Ανάληψη έως το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών που έχει καταρτιστεί από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, σήμερα Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, 7.00 – 11.00 π.μ, θα τελεστεί η ακολουθία του Ορθρου και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 11.30 π.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Μαλεβής, στις 5.00 μ.μ, η Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως της Παναγίας Μαλεβή και 8.00 μ.μ. – 12.00 μ, Ιερά Αγρυπνία.

Αύριο Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, 7.00 – 10.30 π.μ, θα ψαλεί Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 11.00 π.μ, Ιερά Παράκληση της Παναγίας Μαλεβής, στις 5.00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού και του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου και 8.00 μ.μ. – 12.00 μ, Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 7.30 – 10.30 π.μ, θα ψαλεί Ορθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 11.00 π.μ, Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Μαλεβή. Στη συνέχεια προγραμματίζεται η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος.

Ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα παραμένει, σημειωτέον, ανοικτός κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου