ΤΟΠΙΚΑ

«Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστούμε»

ευελπιστούμε-ότι-θα-εισακουστούμε-698056

Η ανάπτυξη σε όλα τα πεδία και η βελτίωση της καθημερινότητας για τους εν ενεργεία επαγγελματίες, αλλά και τους συνταξιούχους, συνθέτουν τις προσδοκίες των πολιτών από τη νέα κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες. Πέντε Βολιώτες, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορους χώρους του παραγωγικού πεδίου, καταθέτουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις σκέψεις τους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη μεσαία τάξη, τους χαμηλοσυνταξιούχους, την υγεία, αλλά και την εικόνα που συνθέτει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα αφουγκραστεί τον κόσμο και ιδιαίτερα τις τρίτεκνες οικογένειες, για ένα καλύτερο αύριο. Προσδοκία μας είναι, ότι θα βοηθήσει τις τρίτεκνες οικογένειες» όπως αναφέρει η Σούλα Βακουφτσή, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας, ανατρέχοντας σε πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας με τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, νυν αναπληρωτή υπουργό υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Το πιο σημαντικό αίτημα των τριτέκνων είναι η εξομοίωσή τους με τις πολύτεκνες οικογένειες, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικά οφέλη, όπως «ελάφρυνση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα δημοτικά τέλη, στη ΔΕΗ και κάποια ακόμη σημαντικά προνόμια, τα οποία δεν έχουμε» επισημαίνει η ίδια. Παράλληλα η κ. Βακουφτσή επισημαίνει ότι «είναι πολύ θετικό μέτρο το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, αν εφαρμοστεί, γιατί τα παιδιά μας ήταν τεκμήριο μέχρι τώρα. Δηλαδή όσα περισσότερα παιδιά είχες, τόσο περισσότερη φορολογία επιβάλλονταν».

Εξίσου σημαντικά είναι τα αιτήματα των συνταξιούχων, τα οποία διατυπώνονται στις παρακάτω γραμμές, από τον Ιωσήφ Χριστοφορίδη, ο οποίος είναι συνταξιούχος έμπορος. «Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα προσέξει αρκετά τους συνταξιούχους, όσους έχουν μια μικρή σύνταξη, τους έχουν κόψει τα δώρα, τους επέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ. Εχω τη γνώμη ότι θα αλλάξουν πολλά και θα είναι καλύτερα τα πράγματα για τη μεσαία τάξη, που έχει υποστεί πολλά δεινά» υπογραμμίζει ο κ. Χριστοφορίδης. Ο ίδιος τονίζει παράλληλα ότι οι συνταξιούχοι «είναι στη χειρότερη μοίρα διότι περιμένουν να πληρωθούν τη σύνταξή τους για να ψωνίσουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνηση στα καταστήματα και οι επαγγελματίες να περιμένουν, με τη σειρά τους, τους συνταξιούχους, για να κινηθούν».

Αισιοδοξία και ρεαλισμός

Ο φαρμακοποιός Γιώργος Κατσιόπουλος υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι τον διακατέχει αισιοδοξία και ρεαλισμός. «Ο ρεαλισμός, εξηγεί, επικεντρώνεται στο να μη χειροτερέψει η κατάσταση. Να μην προκύψουν άλλες περικοπές. Η αισιοδοξία, προσθέτει, είναι στο να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω. Λίγο απίθανο βέβαια, να γυρίσουμε στην περίοδο πριν από την κρίση, αλλά τουλάχιστον να πλησιάσουμε κάπως εκείνα τα χρόνια». Ως φαρμακοποιός προσδοκά «να αναβαθμιστεί όσο γίνεται η υγεία» τονίζοντας ότι «πρέπει να αυξηθούν τα κονδύλια που αφορούν την υγεία», ενώ εύχεται «καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης».

Βασικό ζητούμενο για τον εμπορικό κόσμο είναι η ανάπτυξη της αγοράς, ενώ όπως αναφέρει ο έμπορος Νίκος Σοφιάδης «προσδοκία μου είναι ότι θα διορθωθούν κάποια πράγματα και να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για όλες τις τάξεις και τους εμπόρους, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα». Ο κ. Σοφιάδης επισημαίνει αυτολεξεί ότι «αυτό που θέλουμε ως έμποροι, είναι να είναι σταθεροί οι όροι του παιχνιδιού, να ξέρουμε που κινούμαστε κι εμείς και να μην αλλάζουν οι νόμοι κάθε λίγο. Πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι, οι προοδευτικοί, θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα μικρά μαγαζιά, εμάς τους εμπόρους, που είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, να επιβιώσουμε τουλάχιστον, και κάποια στιγμή, αν μπορέσουμε, να αναπτυχθούμε κιόλας, όπως επιθυμούν, άλλωστε, και όλες οι παραγωγικές τάξεις».

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος μουσικός – πρώην εργαζόμενος της Ε.ΡΑ Βόλου, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι: «Θέλω κοινωνική δικαιοσύνη, να εξαλειφθεί η διαφθορά, να μάθουμε να συζητάμε, να ακούμε τον άλλον, να υπάρχει σεβασμός, γιατί η ηθική του μέλλοντος είναι η αισθητική! Ο Ελληνας να γίνει λαός… και όχι όχλος. Δεν θέλω δημοτικά παντοπωλεία, δεν θέλω συσσίτια, κουζίνες αλληλεγγύης και κοινωνικά φροντιστήρια, ορφανοτροφεία …γηροκομεία. Μια Κινέζικη παροιμία λέει: «όταν κάποιος πεινάει και του δώσεις ένα ψάρι θα χορτάσει σήμερα, όταν όμως του μάθεις να ψαρεύει, θα είναι για πάντα χορτάτος». Να αλλάξουν όλα…νοοτροπίες, συμπεριφορές, ο Ελληνας να αποκτήσει γούστο φινέτσα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου