ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε επιφυλακή παραμένουν τα νησιά

σε-επιφυλακή-παραμένουν-τα-νησιά-738510

Συντονισμός και διαδοχικές συσκέψεις για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας

Επί ποδός βρίσκεται από χθες το έμψυχο δυναμικό των νησιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα προβλήματα που θα προκύψουν από το νέο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται.

Το σκηνικό του καιρού χθες στη Σκιάθο ήταν χειμωνιάτικο, χωρίς, ωστόσο προβλήματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο οποίος δηλώνει υπέρμαχος της πρόληψης, προκειμένου να διευθετηθούν έγκαιρα όλες οι έκτακτες καταστάσεις, όπως συνέβη, εξάλλου, και με τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών. Εμψυχο δυναμικό και μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, για ευνόητους λόγους.

Ομοίως και στη γειτονική Σκόπελο, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη του τοπικού συντονιστικού οργάνου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επέλαση του χιονιού. Ο Δήμος έχει στη διάθεσή του μια λίστα με ονόματα εθελοντών, αλλά και ιδιοκτητών μηχανημάτων, προκειμένου να συνδράμουν κάθε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών συντάσσεται στις αρχές του χρόνου και επικαιροποιείται σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να υπάρχει ανά πάσα στιγμή συντονισμός ενεργειών. «Προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε το χιονιά, εάν έρθει» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και ο Δήμος Αλοννήσου, όπου πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη σύσκεψη του ΣΤΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συντονισμένα, τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν. Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή, έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, οι υδροφόρες είναι εφοδιασμένες με θαλασσινό νερό, ενώ όλο το έμψυχο δυναμικό του Δήμου, οδηγοί, χειριστές, εργάτες, θα συμμετάσχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης του νέου κύματος κακοκαιρίας. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του νησιού και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, για τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου, σφοδρού κύματος κακοκαιρίας. Ο Δήμος τέθηκε σε επιφυλακή από χθες, ενώ όπως επεσήμανε ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης «έχουν δοθεί σε όλους κατευθύνσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου