ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικαστική ευαισθησία

εικαστική-ευαισθησία-742866

Η εικαστικός Ιωάννα Τερλίδου παρουσιάζει νέα ενότητα της δουλειάς της

Σειρά έργων της εικαστικού Ιωάννας Τερλίδου παρουσιάζονται στο Art Cafe – Περισπωμένη, που βρίσκεται στον Αγιο Κωσταντίνο, με γενικό τίτλο «Καθώς όλα κρέμονται από μία κλωστή». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου και αποσπά πολύ θετικά σχόλια από τους φιλότεχνους της περιοχής μας.

Δημιουργός στη ζωγραφική αλλά και στο χώρο της ταπισερί και των εγκαταστάσεων η Ιωάννα Τερλίδου έχει στο ενεργητικό της δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Ερμούπολη και τη συμμετοχή της σε δεκαεπτά σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Κωνσταντινούπολη.

Σπούδασε στο Παρίσι, στην Beux Arts σχέδιο, ταπισερί και ψηφιδωτό, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στα Καλά Νερά από όπου και εξορμά με τις δημιουργίες της για να επιστρέψει στο εργαστήριό της και πάλι. Το έργο της χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της υπέρβασης της πραγματικότητας, από μια χρωματισμένη ονειρική περιγραφή που ακουμπά με χιούμορ τα πρόσωπα και το χώρο τους. Η αφέλεια και η παιδικότητα συναντούν με επιμονή στα έργα της Ιωάννας Τερλίδου την εσωτερική αγωνία για τη μεγιστοποίηση των χώρων-υποχρεώσεων της καθημερινότητας. Συνολικά για το έργο της η Ιωάννα Τερλίδου έχει δεχθεί επαινετικές κριτικές και σχόλια που έχουν γραφεί τόσο στον τοπικό όσο και στον Αθηναϊκό καθημερινό και περιοδικό Τύπο

Εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στο Βόλο, την Αθήνα, τη Σύρο και τη Μακρινίτσα. Εχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Σαντορίνη, την Κωνσταντινούπολη, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια κ.α. Εργα της βρίσκονται στις Πινακοθήκες του Βόλου, της Μακρινίτσας και των Κυκλάδων, στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Μουσείο Β. Παπαντωνίου», στη συλλογή του Αμερικάνικου Κολλεγίου και σε ιδιωτικές συλλογές. Για το έργο της έχουν γράψει οι ιστορικοί τέχνης: Χρύσα Δραντάκη, Σταυρούλα Μαυρογένους, Μανώλης Μαυρομάτης, Ολγα Μεντζαφού, Μεγακλής Ρογκάκος, Ντόρα Ρογκάν και Αθηνά Σχοινά.

Συνολικά για το έργο της η Ιωάννα Τερλίδου έχει δεχθεί επαινετικές κριτικές και σχόλια που έχουν γραφεί τόσο στον τοπικό όσο και στον Αθηναϊκό καθημερινό και περιοδικό Τύπο. Αναλύοντας το ύφος της δουλειάς της, η Ιωάννα Τερλίδου έχει κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει ότι «αποδίδεται ο άνθρωπος σαν μια μικρή μονάδα σε όσα τον περιβάλλουν και τον εκφράζουν, σε συνάρτηση με τις επιθυμίες και τις αναμνήσεις του».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου