ΤΟΠΙΚΑ

235 περιπτώσεις παιδικού καρκίνου στη Μαγνησία

235-περιπτώσεις-παιδικού-καρκίνου-στη-μα-752376

Σε χρονικό διάστημα 27 ετών – Μήνυμα ελπίδας στο μπαζάρ της «Φλόγας» που λειτουργεί στο ισόγειο του Διαύλου

Περισσότερες από 235 οικογένειες της περιοχής μας υπολογίζεται ότι έχει αγκαλιάσει η «Φλόγα» στη διάρκεια 27 χρόνων, προσφέροντας απλόχερα στήριξη σε παιδιά που δίνουν το δικό τους γενναίο αγώνα, στο στίβο της ζωής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τρία στα τέσσερα παιδιά βγαίνουν νικητές, ενώ η ευχή που διατυπώνουν οι γονείς, είναι το ποσοστό ίασης να αγγίξει το 100% των περιπτώσεων.

Με αφορμή το μπαζάρ της «Φλόγας» που άνοιξε χθες στον ισόγειο χώρο του Διαύλου και εγκαινιάζεται επίσημα σήμερα στις 7 μμ, η εκπρόσωπος γονέων για όλη τη Θεσσαλία, Ντίνα Τριανταφύλλου, υπογραμμίζει ότι «τη δεδομένη χρονική στιγμή 30 περίπου οικογένειες έχουν άμεση ανάγκη από τη στήριξη της Φλόγας».

Η οικονομική στήριξη είναι σημαντική προκειμένου «να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των παιδιών, εντός και εκτός του νοσοκομείου. Είναι σημαντικό, διότι όταν οι οικογένειες βρίσκονται στην Αθήνα, φιλοξενούνται στον ξενώνα και καλύπτονται οι ανάγκες τους» επισημαίνει η ίδια.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από το μπαζάρ, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου, θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της Φλόγας. Οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής μας, μπορούν να προμηθευτούν Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, τετράδια της Φλόγας, κοσμήματα, πρωτότυπα γλυκά και διάφορα ακόμη εορταστικά είδη, σε συμβολικές τιμές.

«Μέσα από τη διοργάνωσή μας θέλουμε να δώσουμε το αισιόδοξο, εορταστικό μας μήνυμα και ευχόμαστε τη χρονιά που έρχεται, το ποσοστό θνησιμότητας να είναι μηδαμινό έως μηδενικό» τονίζει η κ. Τριανταφύλλου.

Η ίδια δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την ένθερμη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα. «Μας πλαισιώνουν σε ό,τι κάλεσμα κάνουμε και είμαστε ευγνώμονες. Eύχομαι σε όλους υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό, και κάθε παιδάκι να είναι γερό, γιατί παιδί σημαίνει παιχνίδι, χαρά, προοπτική, μέλλον» τονίζει η εκπρόσωπος της Φλόγας Θεσσαλίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

(φωτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου