ΤΟΠΙΚΑ

Ένωσαν τις δυνάμεις τους έντεκα κοινωνικοί φορείς

ένωσαν-τις-δυνάμεις-τους-έντεκα-κοινω-754747

Αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στη χθεσινή διοργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης

Εντεκα φορείς κοινωνικής φροντίδας ένωσαν χθες τις δυνάμεις τους, συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», με τη συμμετοχή πολλών ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής μας.Το «παρών» στην εκδήλωση αλληλεγγύης έδωσαν οι κάτωθι φορείς: Φλόγα, Δίοδος, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΗ Βόλου, Ηλιοτρόπια, Ιππόκαμπος, Γηροκομείο Βόλου, Ασπρες Πεταλούδες, Μονάδα Αλτσχάιμερ, Ορφανοτροφείο Βόλου, Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στη Μάγδα Σουσουρή, Κοινωνική Λειτουργό, κοινωνικά υπεύθυνη για την Αντιμετώπιση Νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία τονίζει ότι «διοργανώσαμε μια εκδήλωση συνεργασίας και σύσφιξης σχέσεων, με εορταστική διάθεση, λειτουργώντας με βάση την αρχή «η ισχύς εν τη ενώσει».

Αναφερόμενος στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα της περιοχής μας, ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Πάνος Παύλος, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση σε όλα τα Ιδρύματα και όλους τους φορείς είναι η ίδια, λόγω της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Δεν είναι δυνατόν, τονίζει ο ίδιος, να πληρώνει το κάθε Ιδρυμα ΕΝΦΙΑ, όπως ένας ιδιώτης. Δυστυχώς το κράτος δεν στηρίζει καθόλου τις δομές αυτές κι εμείς, οι εθελοντές, δεν έχουμε που να βασιστούμε, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, περισσεύει η κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Γηροκομείου «ο κόσμος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος και συμπαρίσταται στο Ιδρυμα».

Ο Πέτρος Μπέλος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», επισημαίνει από την πλευρά του ότι «συμμετέχουμε στην εορταστική εκδήλωση με δημιουργίες μελών του Συλλόγου μας, προκειμένου να μας γνωρίσει ο κόσμος. Συμμετέχουμε ισότιμα, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της τοπικής κοινωνίας». Το βασικότερο αίτημα του Συλλόγου είναι η «καλύτερη προσβασιμότητα, για να κινούμαστε ελεύθερα, με ασφάλεια, αυτονομία και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή».

Μεταφέροντας τη φωνή της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, η αντιπρόεδρος Μένια Παπαρρήγα, τονίζει ότι «συμμετέχουμε στη διοργάνωση μαζί με άλλους φορείς, υπενθυμίζοντας τη λαχειοφόρο μας που βρίσκεται σε εξέλιξη, και ευχόμενοι στην τοπική κοινωνία τα καλύτερα για τις γιορτές».

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες», Αθανάσιος Μπακαλιάνος, απηύθυνε έκκληση στα μέλη της τοπικής κοινωνίας, να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν με την ίδια πάντα αγάπη το ίδρυμα, προσφέροντας το απόθεμα της αγάπης τους στους περιθαλπόμενους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου