ΤΟΠΙΚΑ

Δωροεπιταγές σε απόρους από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

δωροεπιταγές-σε-απόρους-από-τη-μητρόπ-755772

Υπολογίζονται σε 1.500 οι οικογένειες και τα μοναχικά άτομα που θα λάβουν βοήθημα για τις γιορτές

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει από τη Μητρόπολη Δημητριάδος η διανομή δωροεπιταγών σε 1.500 περίπου απόρους της περιοχής μας, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι από την τοπική Εκκλησία. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι των δωροεπιταγών θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα αναγκαία για το εορταστικό τραπέζι από μάρκετ της περιοχής μας, ενώ στο μεταξύ πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα που κατατίθενται στις κοινωνικές υπηρεσίες της Μητρόπολης, για τρόφιμα και οικονομικά βοηθήματα, ελλείψει εργασίας.

Η λίστα των απόρων της περιοχής μας, οικογενειών αλλά και μεμονωμένων περιπτώσεων, μεγαλώνει διαρκώς, παράλληλα με την οικονομική ύφεση, που έχει επηρεάσει αρνητικά τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Οι δωροεπιταγές διανέμονται τα τελευταία χρόνια από την τοπική Εκκλησία για την ανακούφιση όλων των οικονομικά αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας, τα οποία στερούνται ακόμη και τα αναγκαία στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Στο μεταξύ, αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για οικονομική βοήθεια, που διατυπώνονται από δεκάδες αναξιοπαθούντες κατοίκους της Μαγνησίας κάθε ηλικίας, προς τα στελέχη της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Συγκεκριμένα, σε καθημερινή σχεδόν βάση, δεκάδες άποροι απευθύνονται στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας της τοπικής Εκκλησίας, ζητώντας χρήματα, προκειμένου να πληρώσουν το ενοίκιο, το ρεύμα, το νερό, να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης της οικογένειάς τους, με ξύλα ή πετρέλαιο κατά περίπτωση.

Αποροι από διάφορες συνοικίες της πόλης, όπως Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Ν. Ιωνία, Ν. Δημητριάδα αλλά και πιο μακρινές περιοχές, διανύουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να ζητήσουν χρηματικό βοήθημα και λίγα τρόφιμα.

Παράλληλα, διατυπώνονται πολυάριθμα αιτήματα από ανέργους, οι οποίοι ζητούν απεγνωσμένα εργασία. Η εικόνα που επικρατεί, αποτυπώνει, στο σύνολό της, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους πολλοί συμπολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις περιστάσεις.

Νέα Σπίτια Γαλήνης

Στο μεταξύ, στις αρχές της καινούργιας χρονιάς θα εγκαινιαστούν δύο νέα Σπίτια Γαλήνης, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Το πρώτο βρίσκεται στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στην περιοχή της Ανακασιάς και θα εγκαινιαστεί την Κυριακή πριν από τα Φώτα από τον κ. Ιγνάτιο, ο οποίος θα τελέσει τον Αγιασμό έναρξης, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Το δεύτερο Σπίτι Γαλήνης βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος στην περιοχή της Νεαπόλεως και θα εγκαινιαστεί επισήμως, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Τρύφωνος, από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος θα τελέσει τον Αγιασμό ενάρξεως.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος δρομολογεί παρεμβάσεις για τα παιδιά των Ρομά, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους πέραν του Δημοτικού, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος διερευνά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθηθούν τα παιδιά των Ρομά και να υποστηριχθούν, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους, πέραν της βασικής εκπαίδευσης, εφόσον το επιθυμούν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου