ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώνουν τρόφιμα για την Κουζίνα Αλληλεγγύης

συγκεντρώνουν-τρόφιμα-για-την-κουζίν-755793

Δέκα Βολιώτες διαιτολόγοι του Βόλου ανέλαβαν πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς

Στη συγκέντρωση τροφίμων για την Κουζίνα Αλληλεγγύης του Βόλου προχωρούν δέκα Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι του Βόλου, πραγματοποιώντας μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ενόψει των Χριστουγέννων, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Βόλου.

Η συγκέντρωση τροφίμων πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων: Μαρίας Βλαχάβα, Σοφίας Γεροβασίλη, Δέσποινας Γκακνή, Παναγιώτη Ζήση, Μαρίας Καλαφάτη, Αντωνίας Καραγιάννη, Βασιλικής Καρασμάνογλου, Μαρίας Μήκα, Νότας Μπλούχου και Ιουλίας Παπουτσή.

Τα τρόφιμα που θα προσφερθούν, πρέπει να είναι συσκευασμένα, μακράς διαρκείας όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, σάλτσα ντομάτας, γάλα, κονκασέ, λάδι κ.α.

Στόχος των εμπνευστών και πρωτεργατών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να υποστηριχθεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που είναι καρπός αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Οι ίδιοι θα συνεχίσουν, σημειωτέον, τις δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσουν, επιλέγοντας κάθε χρόνο ένα Ιδρυμα της περιοχής μας, το οποίο χρήζει βοηθείας.

Το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν στην τοπική κοινωνία οι δέκα Διαιτολόγοι -Διατροφολόγοι του Βόλου είναι μήνυμα ευαισθητοποίησης, ενώ όπως υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Ζήσης «δεν θέλουμε να έχουμε στην πόλη μας ανθρώπους οι οποίοι πεινάνε, γιατί το πρόβλημα του υποσιτισμού δυστυχώς είναι υπαρκτό και στην περιοχή μας. Παράλληλα το επάγγελμά μας είναι συνυφασμένο με τη σίτιση και το φαγητό και γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε με αυτό τον τρόπο να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους και φυσικά να στηρίξουμε την κουζίνα αλληλεγγύης για φέτος».

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιείται στα παρακάτω διαιτολογικά γραφεία: Βλαχάβας Μαρία: Περραιβού 116 – Αναλήψεως, Γεροβασίλη Σοφία: Κ Καρτάλη 97- Αλεξάνδρας, Γκακνή Δέσποινας: Κ. Καρτάλη 150 – Γαλλίας, Ζήση Παναγιώτη: Σκύρου 16 – Κονταράτου, Καλαφάτη Μαρίας: Σπ Σπυρίδη 7 – Δημητριάδος, Καραγιάννη Αντωνίας: Σπ. Σπυρίδη 3- Ιάσωνος, Καρασμάνογλου Βασιλικής : Σόλωνος 2- Ιάσωνος και Ρ. Φερραίου 45 – Φάρσαλα, Μήκα Μαρίας: 28ης Οκτωβρίου 126 – Ογλ, Μπλούχου Νότας: Γκλαβάνη 50- Ερμού και Παπουτσή Ιουλίας: Αγ. Νικολάου 29- Ερμού.

Η κουζίνα αλληλεγγύης εδρεύει στην οδό Κοραή 90 και από Τρίτη έως και Παρασκευή προετοιμάζει 40 μερίδες φαγητού και τις διανέμει σε οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Κάθε σαββατοκύριακο η κουζίνα αλληλεγγύης παρασκευάζει φαγητό για την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Βόλου. «Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Τις δύσκολες αυτές ημέρες της οικονομικής κρίσης ας επιδείξουμε όλοι έμπρακτα την αγάπη μας για το συνάνθρωπο» όπως αναφέρουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής, στην τοπική κοινωνία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου