Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Τα παιδία παίζει

γ-π-μασσαβετασ-τα-παιδία-παίζει-106756

Πιο θλιβερή ή επί το ακριβέστερον πιο κωμικοτραγική εικόνα κοινοβουλίου δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Με ευθύνη, δυστυχώς, αμφοτέρων των πλευρών. Τόσο της τρικομματικής κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πολίτες αυτής της χώρας καίγονται και το πολιτικό μας εποικοδόμημα… παίζει. Παίζει με τους θεσμούς. Παίζει με την ίδια τη ζωή μας.

Από τη μια έχουμε την κυβέρνηση, η οποία, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, που ούτε να το διανοηθούν δεν θα μπορούσαν οι συντάκτες του περίφημου βιβλίου Γκίνες, εισάγει προς ψήφιση στην εθνική αντιπροσωπεία, ένα “πολυνομοσχέδιο” που αριθμεί συνολικά 798 σελίδες. (Αιτιολογική έκθεση, σώμα άρθρου και εκθέσεις ελεγκτικού συνεδρίου και λογιστηρίου του κράτους). Και όλα αυτά σε ένα και μόνο άρθρο. Και με την καταχρηστικώς αλλά τακτικότατα και κατά σύστημα χρησιμοποιούμενη, από τα εκάστοτε κόμματα εξουσίας, διαδικασία του “κατεπείγοντος”.

Από την άλλη έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση που καταφεύγει σε παιγνίδια τακτικισμών, δημοφιλή σε εργατοπατέρες συνδικάτων και κομματόσκυλα φοιτητικών παρατάξεων Και από την μια καταθέτει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας, για την συνταγματικότητα ή μη αυτού του “πολυνομοσχεδίου” και από την άλλη, την ώρα της ψηφοφορίας αποχωρεί από την συνεδρίαση.

Είναι τόσο εκπληκτικά όλα αυτά, ώστε αναδείχθηκε σε παράταξη ευθύνης το ΚΚΕ το οποίο δια του κ. Παφίλη αρνήθηκε να πάρει μέρος στα παιγνίδια τακτικής και εντυπώσεων, δηλώνοντας ότι προτιμά να προχωρήσει η συζήτηση επί της πολιτικής ουσίας του τερατώδους αυτού νομοθετήματος.

Τελικώς η πλειοψηφία της Βουλής ψηφίζει για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας δια της μεθόδου… Χρυσοχοΐδη. Χωρίς να έχει καν διαβάσει τι ακριβώς ψηφίζει. Διότι δεν φαντάζομαι να πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές και βουλευτίνες που διαμόρφωσαν άποψη και πολιτική τοποθέτηση, αφού προηγουμένως διάβασαν, μελέτησαν επισταμένως, αυτές τις 798 σελίδες. Απλώς ο κ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε πιο ειλικρινής. Οι υπόλοιποι απλώς ελπίζουν ότι οι κομματικοί ηγέτες τους, που τους καλούν είτε να υπερψηφίσουν είτε να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, έχουν, τουλάχιστον αυτοί, μελετήσει διεξοδικώς και τα περιεχόμενα του. Ώστε να οδηγούν τους άλλους, στο κομματικό “μαντρί”, μετά λόγου γνώσεως

Έρμη πατρίδα, παντέρμη κοινωνία, σε οδηγούν στα τυφλά, και όποιον πάρει ο χάρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου