Τους πείραξε η μύγα πάνω στα σκ… τους

τους-πείραξε-η-μύγα-πάνω-στα-σκ-τους-734364

Βρε, βρε, βρεεεε… Ξύπνησαν οι «αριστερές συνειδήσεις» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούσαμε αγορητές να εξαπολύουν πύρινες επιθέσεις κατά του «έντιμου εταίρου» του αρχηγού τους.

Μα πού ήταν όλοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Οταν ο Καμμένος περιέφερε και τις ακροδεξιές του θέσεις, αλλά και τη λούμπεν χυδαιότητα που τον χαρακτηρίζει από το βήμα της Βουλής ώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως το «τούτες» με το οποίο παίζει καθημερινώς.

Ολο αυτό το θέατρο θυμίζει το ανέκδοτο με κάποιον που πήγαινε μονίμως στο ίδιο εστιατόριο όπου του σερβίριζαν ακαθαρσίες, αλλά δεν είχε κάνει καμία διαμαρτυρία. Και μια ημέρα έγινε αιφνιδίως έξαλλος επειδή ανακάλυψε ότι πάνω στις ακαθαρσίες, που περιείχε το πιάτο, καθόταν και μία μύγα. Ετσι και αυτοί. Επί τέσσερα χρονιά κατάπιναν όλες τις αθλιότητες. Από την περίφημη φράση «στα τέσσερα» έως τα περί «προδοτών». Τις κατανάλωναν αδιαμαρτύρητα. Διότι εκείνες οι αθλιότητες απευθύνονταν προς τους απέναντι. Κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Τον Κυριάκο και τον Σταύρο.

Τώρα ανακάλυψαν τη …μύγα, όταν πια έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει τους ίδιους ως … αυνανιζόμενους, όπως έγραψε στο «τουίτερ» για την απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ή να τους ειρωνεύεται με φράσεις όπως το «ηρέμησε αγόρι μου», που έγραψε για τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλο, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε ως «φουκαρά» που του ζητούσε στρατιωτικά ρουσφέτια.

Αλλά υποκρίνονται. Διότι μπορεί ο Καμμένος να είναι τυπικό δείγμα χυδαίου λούμπεν «πολιτικού», αλλά για το κόμμα τους ισχύει η λαϊκή ρήση «βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με». Καθότι ο Καμμένος δεν είναι ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο τυπικός εκφραστής του λούμπεν από τον δικό τους σύντροφο Πολάκη. οστις, στην ίδια Κεντρική Επιτροπή έδωσε ένα εξαιρετικό δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών. Σαν νέα Σαλώμη, ζήτησε από τον αρχηγό του μερικές κεφαλές επί πίνακι. «Να βάλουμε μερικούς στη φυλακή, αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές».

Αν περνούσε από το χέρι του, θα έστηνε «λαϊκά δικαστήρια». Διότι είναι γνωστή η απέχθειά του προς τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και βεβαίως δεν είναι ο μόνος που εμφορείται από τέτοιο …δημοκρατικό και «προοδευτικό πνεύμα».

Οι «αριστερές συνειδήσεις» θα παραμείνουν άγρυπνες ώς τις εκλογές. Μπας και ξεγελάσουν κανέναν αφελή.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου