Θαυμάστε λειτουργία κράτους !!!

θαυμάστε-λειτουργία-κράτους-740694

Τα γράφουν και τα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ας πούμε ότι το κάνουν επειδή …δεν μας συμπαθούν. Τα γράφουν και τα μεταδίδουν και ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ας πούμε ότι το κάνουν επειδή αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. Αλλά όταν τα λέει και ο αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Ηλιόπουλος, που έχει τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλέον νευραλγικό πόστο διαχείρισης των προσφυγικών ροών, καθώς διευθύνει τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κω και φυλάκιο Έβρου), ως διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τι να πούμε;

Με αφορμή την έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ο εν λόγω κύριος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Αντί σχολίων, αναδημοσιεύω απλώς μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

*** Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή.

*** Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέχρι και επτά διαφορετικές Αρχές που δραστηριοποιούνται γύρω από το προσφυγικό. Αυτή η δαιδαλώδης δομή δεν επιτρέπει τον έλεγχο, αντίθετα αποσυντονίζει και εξυπηρετεί άλλες καταστάσεις.

*** Εχω ζητήσει κατ’ επανάληψη από το Υπουργείο να μου δώσουν τα μνημόνια συνεργασίας των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά και την ενδοχώρα, για να διευκολύνουμε τη λειτουργία τους, αλλά δεν κατέστη δυνατό να μας τα δώσουν, εάν υπάρχουν. Ποιος βγάζει άκρη;

*** Στη Μόρια έχει διατεθεί πάνω από 1 εκατ. ευρώ αυτά τα χρόνια μόνο για τη μεταφορά των λυμάτων και βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν. Με τα χρήματα αυτά θα είχαμε φτιάξει πολλές εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού.

*** Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς.

Και τι μας λέει για όλα αυτά ο πολιτικός προϊστάμενός του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σύντροφος Βίτσας; Οτι ο μέχρι και σήμερα συνεργάτης του, τα λέει επειδή του ζήτησε την παραίτησή του. Μπορεί να έχει και δίκιο. Δεν είναι δα η πρώτη φορά που κάποιος αποφασίζει να δημοσιοποιήσει τα κακώς κείμενα στον τομέα ευθύνης του, μόνον αφού του τραβήξουν την καρέκλα που κατείχε.

Αλλά εκείνο που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι τα κίνητρα του καταγγέλλοντος. Αλλά η ουσία των καταγγελιών του. Ιδίως όταν αυτές επιβεβαιώνονται και από τις διεθνείς και ελληνικές δημοσιογραφικές έρευνες και από την έφοδο της OLAF στην Ελλάδα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου