Ωρα να πάρετε ξεκάθαρη θέση

ωρα-να-πάρετε-ξεκάθαρη-θέση-821979

Πολύ μας μπερδεύετε εσείς που διαμορφώνετε τη «γραμμή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στον χειρισμό του προβλήματος με τα Σκόπια. Τι θα πει αυτό το νέο θέσφατο που εκτοξεύθηκε από την οδό Πειραιώς, κατά το οποίο «ο κ. Τσίπρας δεν έχει την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί τη λύση του προβλήματος»; Κάποιος πρέπει να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πού το πάτε.

Είναι βεβαίως προφανές ότι έχετε κατά νου το γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνεταιρισμός δεν έχει ενιαία γραμμή επί του θέματος. Ότι το κυβερνητικό πρόσωπο αλληθωρίζει. Αλλού κοιτάζει ο Τσίπρας και αλλού ο Καμμένος, που ελπίζει να διασωθεί εκλογικώς ως «μακεδονομάχος. Άλλα το ερώτημα εν προκειμένω είναι προς τα πού κοιτάτε εσείς. Θέλετε ή όχι μια λύση του προβλήματος; Μια λύση που θα ανακόψει τη φορά των πραγμάτων, όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες; Μια φορά των πραγμάτων που ως τώρα το μόνο που απέδωσε είναι να αναγνωρίζεται η γειτονική χώρα από τις περισσότερες χώρες του κόσμου με το όνομα «Μακεδονία», νέτο-σκέτο;

Έχετε βεβαίως δίκαιο να οργίζεσθε με τα χονδροειδή ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, όταν ισχυρίζεται ότι τάχα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια». Μια προσωπική πρόταση του Πέτρου Μολυβιάτη η οποία ουδέποτε έγινε αποδεκτή από την ηγεσία της τότε κυβέρνησης. Άλλα η εθνική γραμμή ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία δεν μπορεί να χαράζεται υπό το κράτος θυμικών αντιδράσεων σε κυβερνητικές αλχημικές ακροβασίες.

Τι θα γίνει δηλαδή αν ο Τσίπρας καταφέρει να συνάψει μια συμφωνία, με μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η οποία θα ανταποκρίνεται στις θέσεις που είχε και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή -όπως τις είχε διατυπώσει στο Βουκουρέστι- αλλά διαφωνεί ο Καμμένος; Θα συρθείτε πίσω από τον Καμμένο ή θα στηρίξετε τη συμφωνία;

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τι θα γίνει αν αποδώσουν οι πιέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων επί των Σκοπίων, και υποχρεωθεί και το VMRO και ο Ιβανόφ να αποδεχθούν τη λύση, διότι άνευ αυτής δεν θα ενταχθούν ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν θα δώσετε «κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» στη λύση; Θα αφήσετε τον χρόνο να κυλά, υπέρ του «κατέχοντος» το όνομα της Μακεδονίας; Ξεκαθαρίστε τις θέσεις σας κύριοι.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου