Ο Τσακαλώτος επιβεβαιώνει τον Μηλιώκα!

ο-τσακαλώτος-επιβεβαιώνει-τον-μηλιώκ-106878

Επέστη ουν ο καιρός ίνα πληρωθεί το ρηθέν παρά του προφήτου Ιωάννου του Μηλιώκα: «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες, να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς».

Για όποιον δεν το κατάλαβε, αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα. Μας λένε ότι είμαστε μπούφοι και δεν καταλαβαίνουμε ότι όλα είναι ανθηρά. Φταίμε εμείς οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουμε το «success story» αυτής της κυβέρνησης. Τάδε έφη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, κατά την εκεί επίσκεψη του, ο πρώην βοηθός του Βαρουφάκη και νυν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Γίνονται κάποια πράγματα και υπάρχει βελτίωση στην οικονομία, αλλά ακόμα δεν το έχει αντιληφθεί ο πολίτης».

Οι άνθρωποι που άλλοτε διαδήλωναν για να καταγγείλουν ως θλιβερή πραγματικότητα τη «γενιά των επτακοσίων πενήντα ευρώ», μας έχουν οδηγήσει σε μια επισήμως καταγραφόμενη πραγματικότητα της γενιάς των 360 ευρώ. Που ούτε στα πλέον τολμηρά όνειρά της δεν μπορεί να ελπίζει στα 750. Και αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα την παρουσιάζουν ως «βελτίωση», την όποια, τάχα, δεν έχουμε αντιληφθεί οι πολίτες.

Οι άνθρωποι που μας καλούσαν να μην πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, να μην πληρώνουμε διόδια, να μην πληρώνουμε «χαράτσια», μας έχουν ταράξει στην υπερφορολόγηση. Και από πάνω μας κατηγορούν ότι είμαστε λαός ηλιθίων που δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο καλά πάει η οικονομία του τόπου.

Οι άνθρωποι που πρωτοστατούσαν στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, που διαδήλωναν με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τώρα καθιερώνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς-εξπρές, βγάζοντας στο σφυρί χιλιάδες σπίτια κάθε μήνα. Ακόμη και πρώτες κατοικίες. Ακόμη και φτωχόσπιτα σε λαϊκές συνοικίες, ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίμε εμείς, οι ανόητοι πολίτες, που δεν καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι δείκτες υγιούς πορείας της οικονομίας.

Ε, έχουμε κάποιο ελαφρυντικό και εμείς. Είμαστε τόσο απορροφημένοι, με το ένα μάτι στη μεγάλη επιχείρηση πολιτικής κάθαρσης, που θα οδηγήσει στα κάτεργα τον Πικραμένο, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τους άλλους «εμπλεκομένους» πλην βεβαίως του «Π.Κ.», ώστε δεν προλαβαίνουμε να δούμε αυτά τα θαύματα. Άλλωστε το άλλο μάτι μας παρακολουθεί υπερηφάνως τις εθνικές νίκες του Καμμένου στα Ίμια.

Μας χρειάζεται μια διαδικασία διαπαιδαγώγησης. Να διαβάζουμε κάθε μέρα τη νέα «Αυριανή» και τις αναρτήσεις του Κρατερού και του Καρανίκα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου