Οταν τα πάρετε, δώστε και σε μας

οταν-τα-πάρετε-δώστε-και-σε-μας-118672

Του Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑ

Αν κάτι με συνεπήρε ιδιαιτέρως από την ομιλία σας προς τους βουλευτές σας κ. Πρόεδρε, σχετικώς με το σκάνδαλο της Novartis, ήταν αυτή η κατηγορηματική δέσμευσή σας, η όποια υποθέτω θα γίνει και βασικό επικοινωνιακό επιχείρημα των υποστηρικτών σας: «Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το εσωτερικό αλλά και το διεθνές δίκαιο, για να πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ το οποίο έκλεψαν από τον ελληνικό λαό».

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, που θα ξεκινήσει με τη σύσταση «προανακριτικής επιτροπής» της Βουλής, να μπουν πίσω στον δημόσιο κορβανά και στα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών τα είκοσι τρία δισεκατομμύρια ευρώ που, όπως είπατε, έχουν κλαπεί από τον ελληνικό λαό.

Υπάρχουν βεβαίως μερικά μικρά πρακτικά προβληματάκια, αλλά ασφαλώς η θέλησή σας θα βοηθήσει να ξεπερασθούν. Για να μη δώσετε σε κανέναν τη χαρά να πει ότι επρόκειτο για μια ακόμη από τις «αυταπάτες» της κυβέρνησής σας. Είτε για ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Ένας παλιός συμμαθητής μου, ο Λ., ιατρός, έχει απολαύσει μερικά εκπληκτικά ταξίδια στην Κούβα, τις Μαλβίδες και αλλού, ως προσκεκλημένος σε «επιστημονικά συνέδρια» της εν λόγω εταιρείας. Με όλα πληρωμένα. Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα τα έβγαζε η εταιρεία -όπως όλες οι φαρμακευτικές- από τα «καπέλα» με τα όποια φούσκωνε τις τιμές των φαρμάκων της, τα όποια συνταγογραφούσε ο κάθε «Λ». Τώρα αυτά τα χρήματα, από όλους αυτούς τους γιατρούς, που είναι χιλιάδες, πώς θα τα πάρετε;

Αλλά ας αφήσουμε του γιατρούς, τις διοικήσεις νοσοκομείων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες που μετείχαν σε επιτροπές που αποφάσιζαν για τις τιμές των φαρμάκων και τις προμήθειες νοσοκομείων και ταμείων. Και ας σταθούμε στους πολιτικούς. Το πόθεν έσχες καθενός από αυτούς είναι γνωστό. Και δεν φαντάζομαι να περιμένετε ότι, όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι, να είναι τόσον ανόητοι ώστε, αν πήραν λεφτά με «τροχήλατες βαλίτσες», να τα έχουν στους λογαριασμούς τους, που είναι δηλωμένοι στη Βουλή.

Αν δεν βρείτε άλλους, μυστικούς λογαριασμούς, είτε στην Ελβετία είτε στην Κύπρο, είτε σε «φορολογικούς παραδείσους», πώς θα στοιχειοθετήσετε το κακούργημα περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, και από πού θα κάνετε τις κατασχέσεις;

Ήταν πολύ ωραία η «ατάκα» σας. Αλλά «πολύ ωραία για να είναι και αληθινή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου