Θα τελειώσετε με τους κυκλοθυμικούς αυτοσχεδιασμούς;

θα-τελειώσετε-με-τους-κυκλοθυμικούς-α-141690

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή το «μηνιαίο βαρόμετρο» της Public Issue. Το οποίο επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Αλλά εμφανίζει μείωση της δύναμής της κατά δυο μονάδες. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται μεν «δεύτερος και καταϊδρωμένος, με διψήφια διάφορα από τη ΝΔ, αλλά καταφέρνει και να αυξήσει τη δύναμη του κατά δυο σχεδόν μονάδες και να ενισχύσει τη συσπείρωση των οπαδών του.

Την ίδια ημέρα είχαμε, νωρίς-νωρίς, μια ακόμη επίδειξη αστάθειας, αν όχι και κωλοτούμπα, από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρωί-πρωί, οι εφημερίδες και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μας ενημέρωναν -όπως τις είχαν ενημερώσει και αυτές από τα γραφεία της Ν.Δ.- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πάει στο Μαξίμου για ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα, επί των εξελίξεων περί το «σκοπιανό». Με τη δήλωση ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό». Δυο ώρες αργότερα μαθαίναμε ότι η συνάντηση θα γίνει τελικά, «για λόγους θεσμικής τάξης».

Αφήνω στην άκρη το δημοσιογραφικό «κουτσομπολιό» για το ποιοι τηλεφώνησαν στον κ. Μητσοτάκη για να τον μεταπείσουν. Απλώς διερωτώμαι: Πώς λειτουργούν εκεί την οδό Πειραιώς; Δεν αντιλαμβάνονται πως όταν εμφανίζονται να άγονται και να φέρονται, άλλοτε υπό την πίεση ενός συλλαλητηρίου και άλλοτε από τις πιέσεις πρώην πρωθυπουργών της χώρας, αλλά και ηγετών ξένων χωρών, από το στρατόπεδο του «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», ή από παράγοντες της αμερικανικής διπλωματίας, δείχνουν να έχουν …περιπλέξει τους μηρούς τους, για να μην το πω πιο «λαϊκά»;

Η κοινωνία «βράζει», αντιμετωπίζοντας την καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλει αυτή η κυβέρνηση με τα πολυνομοσχέδια. Καταργώντας όλα τα νομικά πλαίσια προστασίας των πολιτών, όπως στην περίπτωση της πρώτης κατοικίας. Αλλά και όλα τα κοινωνικά μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας που είχα θεσπίσει οι «δεξιές», κατά τους «αριστερούς» εξουσιαστές μας, κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Οπότε το φυσικό θα ήταν να ανεβαίνει θεαματικώς η δύναμη της αντιπολίτευσης. Αλλά αντ’ αυτού καταγράφεται μείωση. Με μοναδική εξαίρεση την άνοδο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Είναι άσχετη, αυτή η εξέλιξη από την εικόνα του «είπα-ξείπα»;

Ας μου εξηγήσει κάποιος με επιχειρήματα, όχι με αφορισμούς, γιατί είναι αργά για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Διότι το φτωχό μυαλό μου δεν το καταλαβαίνει με τίποτε.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου