Οταν η βουλή ανταγωνίζεται τον Πετρούνια

οταν-η-βουλή-ανταγωνίζεται-τον-πετρού-278804

Τα καταφέρατε μια χαρά, κ. Πρόεδρε. Περάσατε αυτό που θέλατε. Και για τις τέσσερις ψήφους που έλειψαν, ως προς την αποδοχή του επίμαχου άρθρου 3 που πέρασε και αυτό με τους 147, θα είναι κωμικό να τολμήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσει θέμα «δεδηλωμένης». Και ελπίζω ότι, για τη σοβαρότητα της δημόσιας εικόνας του ίδιου, δεν θα το κάνει. Δεν θα σας δώσει δηλαδή την ευκαιρία να πανηγυρίσετε, με μία εκ των προτέρων εξασφαλισμένη θετική ψήφο, σε περίπτωση που ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν βεβαίως κωμικοτραγικό. Και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν αφορά εσάς. Διότι είχατε από την αρχή μία γραμμή και σε αυτήν επιμείνατε μέχρι τέλους. Εκφωνώντας, προχθές μια ομιλία που ασφαλώς διεκδικεί επαίνους. Διότι πράγματι, στην επιχειρηματολογία υπεράσπισης της πολιτικής σας, ήταν εμπνευσμένη. Πράγμα σπάνιο σε άλλες ομιλίες σας, ενώπιον του κοινοβουλίου.

Το κωμικοτραγικό στοιχείο δεν αφορά το ΚΚΕ, τη «Χρυσή Αυγή», το «Ποτάμι», την «Ένωση Κεντρώων». Είχαν μια σταθερή γραμμή και προτού την ψηφοφορία και κατά τη διάρκειά της. Αφορά βεβαίως και την κυβερνητική πλειοψηφία με τις κωλοτούμπες των ΑΝΕΛ. Αλλά σε αυτές είμαστε πια μαθημένοι. Το θλιβερότερο είναι ότι αξιωματική αντιπολίτευση και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» βρέθηκαν να κάνουν μία επίδειξη κυβιστήσεων, λες και είχαν βάλει στόχο να συναγωνισθούν σε δεινότητα κωλοτούμπας τον πρωταθλητή μας Λευτέρη Πετρούνια.

Όλο το κακό άρχισε από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο, ακόμη και αν συμφωνούν με το περιεχόμενο του, αν δεν το ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ. Δηλαδή, μιας και μιλάμε για το άρθρο περί «αυτοπροσδιορισμού» της φυλετικής ταυτότητας των ατόμων, επέλεξαν τον… ετεροπροσδιορισμό τους. Να γίνου ουρά του Καμμένου. Πίστεψαν μάλιστα ότι ο Καμμένος, από τη στιγμή που η Ιεραρχία κήρυξε το νομοσχέδιο αυτό ως lex non grata, θα αποφάσιζε να χάσει το στραταρχικό του αξίωμα, ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Έτσι επιδόθηκα σε συνέχεις αλλαγές θέσεων, από το ψηφίζω στο καταψηφίζω ή στο «παρών». Και σας πρόσφεραν τη δυνατότητα να κάνετε… παρέλαση. Και επιπλέον να δημιουργηθεί ένα ακόμη ρήγμα στις σχέσεις του «Ποταμιού» και της ΔΗΜΑΡ με τη ΔΗΣΥ. Ενώ δυο από τους υποψήφιους «αρχηγούς» έπαιξαν κρυφτούλι στην ψηφοφορία.

Να γελάμε ή να κλαίμε;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου