Φέρτε μου ηρεμιστικά

φέρτε-μου-ηρεμιστικά-315578

Ποτέ δεν έκανα χρήση ηρεμιστικών. Αλλά την Κυριακή, παρακολουθώντας τη συνέντευξή σας κ. Πρόεδρε, αν είχα δυο-τρία θα τα κατάπινα. Δεν φταίτε εσείς. Δεν περίμενα τίποτε διαφορετικό από σας. Παρά να ακούσω τα γνωστά για τις επιτυχίες σας και τις καλύτερες μέρες που μας χαρίζετε.

Το ότι δεν τις βλέπουν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι νέοι, που από γενιά των 750 ευρώ (πραγματικότητα που καταγγέλλατε ως αντιπολιτευόμενος) τη ρίξατε κάτω των 400, οι συνταξιούχοι, η πλειοψηφία των πολιτών, όταν απαντούν σε δημοσκοπήσεις, είναι, φαίνεται, δικό τους πρόβλημα. Ίσως χρειαζόμαστε, πανεθνικώς, οφθαλμίατρο. Πάσχουμε φαίνεται, πλην των απομεινάντων οπαδών σας, από τύφλωση.

Τα νευρά μου «κρόσσια», έκανε η αδυναμία των περισσοτέρων δημοσιογράφων να διατυπώσουν απλά ερωτήματα για όσα καίνε τους πολίτες, όπως ακριβώς θα τα διατύπωνε ένας ενημερωμένος πολίτης. Και τεντώθηκαν στο έπακρο, όταν επιχειρήσατε να μας καθαγιάσετε ως… δημοκράτη και «έντιμο» και σοβαρό, τον εταίρο σας Πάνο Καμμένο. Και αυτό την ίδια ώρα που μιλούσατε για την ανάγκη συνεργασίας με την Κεντροαριστερά – όπερ απλώς μαρτυρά τον φόβο σας για το ενδεχόμενο να πετύχει αυτό που επιχειρείται τούτες τις μέρες.

Δεν βρέθηκε κανείς να σας ρωτήσει πώς συμβιβάζεται η όψιμη λαγνεία σας προς το πρότυπο του Ανδρέα Παπανδρέου με τον συνεταιρισμό σας με τον Πάνο Καμμένο. Όστις τον είχε κατονομάσει ως… αρχηγό της «17 Νοέμβρη». Αλλά δεν είχε κατονομάσει ως τρομοκράτες μόνο τον Ανδρέα, τον Λαλιώτη «τότε που φορούσε σκουλαρίκι στα Εξάρχεια», και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο περίφημο βιβλίο «Τρομοκρατία, Θεωρία και πράξη», που εκδόθηκε το 1992, όπερ ο Ανδρέας το χαρακτήρισε «αθλιότητα», και την πατρότητα του οποίου διεκδικούσε, δικαστικώς, ο χουντοϋπουργός Γεωργαλάς.

Ως συνεργάτες των τρομοκρατών κατονόμαζε και σημερινούς και αλλοτινούς σας συντρόφους κ. Πρόεδρε. Από τον Νίκο Μανιό και τη σύζυγό του, ως τη σημερινή αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και την τ. σύζυγό του Λίνα Αλεξίου, τον παλιό μου φίλο και τ. βουλευτή σας Περικλή Κοροβέση, ακόμη και τον Φώτη Κουβέλη, στον οποίο χρωστάτε την άνοδο στην εξουσία.

Και δεν βρέθηκε ένας να ρωτήσει, αν συμφωνείτε με τον χαρακτηρισμό «αθλιότητα» που επιφύλαξε ο Ανδρέας για τις «αποκαλύψεις» του συνεταίρου σας. Δυστυχώς χειμάζεται και η δημοσιογραφία.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου