Η κρισιμότερη νομοθεσία με… μειοψηφία Βουλής

η-κρισιμότερη-νομοθεσία-με-μειοψηφί-371969

Πολλά βήματα πίσω για την πατρίδα, για τα παιδιά μας, για το αύριο του τόπου.

Επιμένω, δεκαετίες τώρα, ότι το μεγαλύτερο έλλειμμά μας είναι το έλλειμμα παιδείας. Αυτό είναι το ύψιστο εθνικό θέμα για το οποίο άξιζε, αξίζει, θα αξίζει να συγκλίνουν οι πολιτικές δυνάμεις, ώστε να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Δυστυχώς, στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες της μεταπολίτευσης, αυτό συνέβη μία μόνο φορά. Το 2011. Όταν τον νόμο Διαμαντοπούλου υπερψήφισαν, πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΛΑΟΣ και η «ΔΗΣΥ», δηλαδή πάνω από 250 βουλευτές. Με μοναδικούς αντίθετους τα, τότε, μικρά κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΜΑΡ).

Τώρα, εκείνος ο νόμος ξηλώνεται εκ βάθρων, όχι με μια αντάξια της περιστάσεως πλειοψηφία, αλλά με μειοψηφική ψήφο των κυβερνητικών εταίρων. Όλες οι διατάξεις υπερψηφίσθηκαν μόνο με 148 έως 149 «ναι» βουλευτών των Συριζανέλ. Και επανέρχονται διατάξεις που -βοηθούσης της προκλητικής κυβερνητικής ανοχής προς το φαινόμενο- ενισχύουν τον ρόλο των «μπαχαλάκηδων» στη διοίκηση των πανεπιστημίων, ενώ εξοβελίζουν διαπρεπείς Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού, που προσφέρθηκαν να συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας.

Είναι ολοφάνερο ότι επιλέξατε κ. Πρόεδρε να καλοπιάσετε εκείνο το κομμάτι της νεολαίας που τάχατες είναι πιο «επαναστατικό», ελπίζοντας ότι θα τους προσεταιρισθείτε. Αλλά δεν θα επιτύχετε τίποτε περισσότερο από το να ενισχύσετε απλώς τη …λαϊκή βάση του «Ρουβίκωνα» και τις «μετωπικές οργανώσεις» των «Πυρήνων της Φωτιάς», του Μαζιώτη και της Ρούπα και των άλλων «επαναστατών» του γλυκού νερού στον χώρο της εκπαίδευσης. Θα σας βγει ξινή αυτή η επιλογή. Αλλά το χειρότερο είναι ότι θα βγει ξινή για το ίδιο το εκπαιδευτικό μας σύστημα, το οποίο παραδίδετε και πάλι στην εξουσία των «μπαχαλάκηδων», κουκουλοφόρων ή μη.

Όσο για σας κύριε πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, αντί να μας υπόσχεσθε απλώς ότι «θα ξηλώσετε» αυτό τον νόμο όταν πάρετε την εξουσία (υπόσχεση που κάτι άλλο μας θυμίζει) θα ήταν καλύτερο να μας λέγατε με τι ακριβώς πρόκειται να τον αντικαταστήσετε. Να μας παρουσιάσετε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στα επίπεδα παιδείας και πολιτισμού που θα έπρεπε να βρίσκεται. Από ξηλώματα και κατεδαφίσεις χορτάσαμε. Τα κτισίματα μας λείπουν.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου