Κάποιος να με… ξυπνήσει

κάποιος-να-με-ξυπνήσει-491752

Διαμαρτύρομαι. Είχα πέσει, προφανώς, σε χειμερία νάρκη και κανείς από εσάς δεν με ξύπνησε. Με αποτέλεσμα να χάσω τις εξελίξεις. Πότε γίνανε οι εκλογές; Με τι ποσοστό κέρδισε ο Μητσοτάκης και έκανε κυβέρνηση; Η δεν έκανε; Πως γίνεται να κυβερνά ο Μητσοτάκης, αλλά να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας; Τα έχω τελείως χαμένα. Μπορεί κάποιος από σας να με βοηθήσει να καταλάβω τι συμβαίνει;

Διότι διαβάζω στην «Αυγή» ότι ο Μητσοτάκης ξεπουλά τη ΔΕΗ: «Την… πουλάει όπως είναι επιπλωμένη προσφέροντας: επαναφορά “μικρής ΔΕΗ”, πώληση και υδροηλεκτρικών εργοστασίων, 66% ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ, τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή». Άρα, για να τα κάνει όλα αυτά τα τερατώδη, σημαίνει ότι έχει εξουσία. Άρα, πρέπει να έγιναν στο μεταξύ εκλογές και εγώ τις έχασα. Ε, δεν σας το συγχωρώ που δεν με ξυπνήσατε. Εκτός αν δεν φταίτε εσείς, αλλά ο εγγονός μου, που έχει τραβήξει όλη την προσοχή μου.

Βέβαια εγώ δεν είμαι κορόιδο. Ξέρω γιατί με γλυκοκοιτάζει αυτό το νιάνιαρο. Την σύνταξη μου έχει βάλει στο μάτι. Αλλά, ευτυχώς, στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε κάποιον, όλοι οι συνταξιούχοι, να μας ξυπνάει και να διορθώνει τα λάθη μας. Να παύσουμε να διαχειριζόμαστε τόσον ανευθύνως την σύνταξη που μας εξασφαλίζει η κυβέρνηση. Το λέει και ο συναγωνιστής Καμμένος. Ο εξάδελφος του στρατάρχη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ: «Από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».

Όχι, σας ερωτώ, πότε άλλοτε είχαμε μια εξουσία που να νοιάζεται τόσο πολύ για μας, ώστε να μας προστατεύει ακόμη και από τα εγγόνια μας; Να προλαβαίνει τις ληστρικές διαθέσεις του Άγγελου, του Φραγκίσκου, της Νεφέλης, που εποφθαλμιούν το κατοστάρικο από τη σύνταξη του παππού, για να το κάνουν «φραπεδιά» στις καφετέριες;

Όποιος σας λέει ότι το κατοστάρικο του παππού πάει για το γάλα του μωρού, ή για τις πάνες του, είναι αντιδραστικός. Τα μώρα, στην Ελλάδα της «ελπίδας», πίνουν φραπέδες. Εξ απαλών ονύχων. Το λέει και ο Καμμένος.

Σκουντάτε με αδέλφια. Στραβοκοιμήθηκα φαίνεται.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου