Τώρα τρώμε… είδη υγιεινής !

τώρα-τρώμε-είδη-υγιεινής-513689

Όχι καλέ. Ποιος λέει ότι οι Έλληνες κόβουν ακόμη και το ψωμί και το γάλα λόγω ανέχειας; Αυτά είναι αισχρά ψεύδη εκείνων που επιβουλεύονται την πορεία της αριστερής μας κυβέρνησης. Τι είναι δηλαδή αυτός ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων; Ένας καπιταλιστής. Άρα εχθρός της λαϊκής κυβέρνησης που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της εργατιάς. Και βγήκε να μας πει ότι το πρώτο δίμηνο του έτους σημειώθηκε πτώση 5-7% στην ελληνική αγορά του γάλακτος και του ψωμιού. Και που το απέδωσε; Στην μείωση της καταναλωτικής δύναμης. Στο ότι δεν έχουμε να αγοράσουμε ούτε γάλα και ψωμί.

Καθαρή περίπτωση μαύρης προπαγάνδας. Στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται και το αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε μια εταιρία συμβούλων λιανικών πωλήσεων -άλλο καπιταλιστικό όργανο και αυτό- από την όποια προέκυψε ότι τον Ιανουάριο η κατανάλωση στα σουπερ-μάρκετ μειώθηκε κατά 10% και ειδικότερα στα τρόφιμα κατά 8,7%. Ε, και; Τι πιο φυσιολογικό από αυτό; Πάντα μετά τις εορτές κάνουμε δίαιτα οι Έλληνες. Έτσι για να ξαναβρούμε τη φόρμα μας, μετά τις ακόλαστες επιδόσεις μας στα εορταστικά φαγοπότια.

Όσο για το ψωμί και το γάλα, είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται για μια στροφή στις καταναλωτικές μας συνήθειες. Τώρα, όπως θα έλεγε και η γνωστή αοιδός, τρώμε …είδη υγιεινής. Τι να τα κάνουμε τα ψωμιά και τα γαλακτοκομικά; Προτιμούμε σολομό Νορβηγίας που έχει και Ω3 λιπαρά. Τα ψωμιά είναι πια πολύ μπανάλ διατροφή. Για πολύ απροσάρμοστα άτομα. Δεν συμφωνείτε;

Και η μείωση των καταθέσεων, την ίδια περίοδο, την όποια μας την επισείουν τα παπαγαλάκια των καπιταλίστων, ως απόδειξη του ότι επιδεινώνεται το οικονομικό κλίμα και αυξάνεται η ανέχεια, σίγουρα έχει και αυτή μια άλλη εξήγηση. Απλώς οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, τρωγανέ χρήματα από τις τράπεζες, ή δεν πάνε να καταθέσουν άλλα, επειδή, έχουν διαπαιδαγωγηθεί πια καταλλήλως. Έχουν αποκτήσει φορολογική συνείδηση. Και σπεύδουν να δώσουν τον όβολο τους στο κράτος, για να στηρίξουν την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να πιάσει την ανάπτυξη 2,7% που έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό.

Και αν δεν την πιάσει, αν πάμε τελικώς γύρω στο 0,5%, -καρατσεκαρισμένα- η κυβέρνηση θα φταίει; Όχι βεβαία. Θα φταίνε οι αντιδραστικοί. Που δεν τρώνε περισσότερο σολομό, να κινηθεί η οικονομία.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου