Ας κοιτάξουν καλύτερα την καμπούρα τους

ας-κοιτάξουν-καλύτερα-την-καμπούρα-το-520869

Μάθανε ότι εξευτελιζόμαστε, μας φτύνει και ο Ντάϊσελμπλουμ.

Ομολογώ ότι πολύ θα ήθελα να γνωρίζω την ολλανδική γλώσσα. Ώστε να μπορώ να αποδώσω στα ολλανδικά την σοφή ελληνική παροιμία «της κοντής τσουτσούνας, οι …τρίχες της φταίγανε». Διότι δεν βρίσκω άλλη πιο ταιριαστή απάντηση σε όσα εξέμεσε, στην συνέντευξη του προς γερμανική εφημερίδα, κατά των λαών του Νότου, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της Ευρωζώνης Γερούν Ντάϊσελμπλουμ.

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι ο ίδιος είναι μια μοναδική περίπτωση Βορείου Ευρωπαίου πολιτικού που μετά από μια τόσο δεινή ήττα στις εκλογές, (από το 25% οδήγησε το κόμματου στο μόλις 5%) δεν έχει ακόμη υποβάλλει την παραίτηση του από την ηγεσία του κόμματος του. Αυτή είναι δική τους εσωτερική υπόθεση. Αλλά τουλάχιστον, θα περιμέναμε να έχει ήδη παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της Ευρωζώνης. Αντ’ αυτού παραχωρεί συνεντεύξεις γεμάτες οίηση και αλαζονεία. Με τις όποιες προσβάλει ολόκληρους λαούς. Όλο τον ευρωπαϊκό Νότο: «Ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύει ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική, όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις και δεν μπορεί να σπαταλά όλα του τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητά υποστήριξη».

Δεν κοιτάζει τα χάλια τους. Των βορείων εκείνων που έχουν προδώσει την σοσιαλδημοκρατία και έχουν γίνει θεραπαινίδες, όπως ο ίδιος, του Σόιμπλε και των πιο σκληρών μονεταριστών, καταδικάζοντας τους λαούς, ιδίως του Νότου, στη λιτότητα. Τα ποτά τους φταίξανε. Εκεί τα φάγαμε. Και όχι ακριβοπληρώνοντας γερμανικές και ολλανδικές εταιρίες, μονίμως με «καπέλα», π.χ. για ένα μαγνητικό τομογράφο, που δεν τον ισοφαρίζουμε με ολόκληρη την ποσότητα από αγγουράκια Κρήτης που εξάγουμε στον Βορρά.

Δεν κοιτάνε καλύτερα τις ευθύνες τους για το ότι έφθασαν την Ένωση σε κατάσταση απειλούμενης αποσύνθεσης;

Το κακό είναι ότι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ζήτησε ανοικτά την παραίτηση του, και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα του έδωσε την απάντηση που του χρειαζόταν, ο δικός μας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει αφωνία. Και ο ίδιος και η κυβέρνηση του. Αντί μιας επίσημης απάντησης στον υψηλότατο δυνατό βαθμό, οι δικοί μας βάζουν μπροστά, τα κόμματα και του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Να μην τα …χαλάσουν με τον Γερούν ο Αλέξης ή ο Ευκλείδης.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου