Φάτε κόσμε χορταστικά «αντίμετρα»

φάτε-κόσμε-χορταστικά-αντίμετρα-554497

Απλά πράγματα. Η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο, αποδεχόμενη όλες τις αξιώσεις των δανειστών. Τις οποίες θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, από τους βουλευτές του κυανέρυθρου «λόχου», που δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να λένε, συνεχώς, «ναι σε όλα».

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που είναι και συνταγματολόγος, να έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη την αξίωση των δανειστών να ψηφίσει, η σημερινή πλειοψηφία, μέτρα που θα δεσμεύουν τις μελλοντικές κυβερνήσεις , αλλά αυτό είναι πια γεγονός. Δεν είναι άλλωστε περίεργο, για τα διεθνή πολιτικά δεδομένα. Ετσι συμβαίνει. Όταν υπογράφουν, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας, οποιαδήποτε συμφωνία, με ξένους φορείς, δεν υπογράφουν ως πρόσωπα. Το ίδιο και οι πρωθυπουργοί οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Όλες οι κυβερνήσεις δεσμεύουν, με την υπογραφή τους, τις επόμενες όταν δεν πρόκειται για αμιγώς εσωτερικά θέματα, τα όποια μπορεί να «φέρει τούμπα» η επομένη πλειοψηφία. Διότι τις διεθνείς συμφωνίες δεν είναι εύκολο να τις ανατρέψει. Με απλά λόγια, ό,τι αποδέχθηκαν τώρα οι Τσιπροκαμμένοι, την μείωση του αφορολογήτου και την νέα περικοπή των συντάξεων, θα την εφαρμόσει και η επομένη κυβέρνηση, έστω και αν είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αισχρό, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι τα τερατώδη ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Από το «τέλος στη λιτότητα» της ΕΡΤ, που θυμίζει τα καθεστωτικά μέσα «ενημέρωσης» κρατών του άλλοτε «υπαρκτού σοσιαλισμού», ως τις κομπορρημοσύνες των υπουργών ότι τάχα, αυτό που θα μας πετσοκόψουν θα απαλυνθεί με κάποιες …αντιπαροχές.

Μιλάμε για χονδροειδή ψέματα. Τα όποια εκτοξεύουν εν πλήρει γνώσει της αναληθείας τους. Γνωρίζουν βεβαίως την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πώς όταν κόβεις κατά 20% την σύνταξη π.χ. του φίλου μου Ανδρέα, που παίρνει 1080 ευρώ (μεικτά) το μήνα, του αφαιρείς 216 μηνιαίως, επί 12 μήνες, ίσον 2592 ευρώ τον χρόνο. Του κλέβεις δηλαδή δυόμιση συντάξεις. Ο ίδιος άνθρωπος έχει ένα τριάρι στο Μπραχάμι και πληρώνει 400 ευρώ, ετησίως για ΕΝΦΙΑ. Αν του τον μειώσεις κατά 20% θα έχει …αντισταθμιστικό όφελος 80 ευρώ το χρόνο.

Ε, όταν σου παίρνουν 2592 και σου δίνουν ολόκληρο ογδοντάρι πίσω, αν δεν τρέχεις να φιλήσεις το χέρι του Τσίπρα, του Τσακαλώτου, του Τζανακόπουλου, του Παππά και των άλλων «συντρόφων», είσαι αχάριστος, υπονομευτής της «Αριστεράς» και εχθρός του λάου. Φυλάξου Ανδρέα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου